Banja Luka

Ponovo sanacija klizišta u banjalučkim Priječanima

Ponovo sanacija klizišta u banjalučkim Priječanima
Ponovo sanacija klizišta u banjalučkim Priječanima

BANJA LUKA - Klizište koje je ugrozilo saobraćajnicu u banjalučkom naselju Priječani i koje je prošle sedmice privremeno sanirano, ponovo se aktiviralo.

Nadležne ekipe su stoga ponove izašle na teren i ponovile radove na ugroženoj saobraćajnici.

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković ističe da su loši vremenski uslovi, povećan vodostaj Vrbasa i vlažno tlo glavni uzroci zbog kojeg je klizište aktivno.

"Ponovo smo u petak dali nalog za sanaciju što je i učinjeno. Međutim, loši vremenski uslovi ne dozvoljavaju da posao bude urađen kvalitetnije. Pratimo situaciju i po potrebi ćemo reagovati kako bi se obezbjedilo normalno odvijanje saobraćaja. Zato apelujemo na sve vozače da budu strpljivi i pažljivi na ovoj dionici", naveo je Novaković.

Ističe da će biti izvedeni dodatni radovi na stabilizaciji tla, čim to vremenske prilike dozvole.

Međutim, trajno rješenje za ovo klizište biće izvedeno kada bude rađena rekonstrukcija kompletne saobraćajnice kroz Priječane.

"Riješili smo dio imovinskih odnosa i imamo obezbijeđen novac da počnemo ove godine s izgradnjom puta kroz ovo naselje. Cijeli projekt izgradnje novog puta bit će realizovan fazno jer su za njegovu realizaciju potrebna velika sredstva koja ne možemo obezbjediti za jednu godinu",  istakao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije