Banja Luka

Porodica Fedešin našla smještaj, ali hrane više nema

Porodica Fedešin našla smještaj, ali hrane više nema
Porodica Fedešin našla smještaj, ali hrane više nema

BANJALUKA - Gladni smo, nemamo više šta da jedemo, kazala nam je danas Vesna Fedešin, koja je sa četiri maloljetne kćerke i bolesnim suprugom prije nešto više od mjesec dana štrajkovala u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" zbog neriješenog stambenog pitanja i loših uslova života.

"Svi smo prehlađeni, gladni i žedni. Išla sam u prodavnicu i zaduživala se, samo da mi djeca imaju barem hljeb", kazala nam je Vesna.

S obzirom na to da su morali da se isele iz trošne podstanarske kućice, a nisu imali drugi krov nad glavom, porodica Fedešin je nakon štrajka u parku dobila privremeni smještaj od jednog čovjeka u kući u Zalužanima.

Međutim, prema Vesninim riječima, planiraju da se opet vrate u grad kako bi ona mogla da čisti i radi bilo šta da prehrani porodicu. Smatra da će lakše naći posao ako je bliže gradu. Trajnom smještaju se više i ne nadaju.

Ističe da joj je muž teško bolestan, ona je bez posla, djeca idu u školu, a dugovi se gomilaju.

Vesna kaže da je uspjela naći novi smještaj u Hisetama, koji joj je jedan čovjek dao na čuvanje i u koji treba da pređu narednih dana.

"Danas smo morali da platimo 80 KM 'Vodovodu' kako bi nam postavili sat u tom smještaju i pronašli gdje curi voda", rekla je Vesna.

Prema njenim riječima, čim saniraju problem s vodom, prelaze u taj smještaj. Već su prenijeli šest kreveta i ormar, dok će se grijati na drva, ako uspiju uopšte da ih nabave jer nemaju novac ni za osnovne namirnice.

"Nije više problem u stanovanju, sramota je, ali gladni smo i žedni", ponovila je Vesna, dodajući da je o stanju porodice obavijestila i Centar za socijalni rad.

Iz Centra za socijalni rad su potvrdili da su obaviješteni o promjeni lokacije ove porodice.

Radmila Dašić, rukovodilac Odjeljenja porodičnopravne zaštite za djecu i porodicu, kaže da su u kontaktu s Vesnom Fedešin, te da će u skladu sa zakonom i nadležnostima nastojati da joj pomognu.

Potrebna i drva

Vesna Fedešin kaže kako se Centru za socijalni rad obratila i s molbom da im pokušaju obezbijediti ogrev za zimu.

"Iz Centra su mi odgovorili da zbog jednokratne pomoći koju smo primili tokom ove godine nemamo pravo na drva", kaže Vesna.

Ona je zamolila ljude dobre volje koji to mogu da njenoj porodici pomognu u nabavci drva, a mogu da se jave na njen telefon 065/262-438.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije