Banja Luka

Povodom Dana grada niz manifestacija

Povodom Dana grada niz manifestacija
Povodom Dana grada niz manifestacija

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da se Dan grada - 22. april obilježava nizom kulturnih i sportskih manifestacija tokom cijelog mjeseca, a centralni događaj je svečana akademija koja će biti održana na Dan grada u Kulturnom centru Banski dvor.

Gavranović je izjavio da će na svečanoj akademiji biti uručene aprilske nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima, a biće promovisani i najbolji radnici gradske administracije.

On je dodao da se na svečanoj akademiji očekuju značajni gosti iz Republike Srpske i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

"April je u cijelosti posvećen brojnim aktivnostima i manifestacijama Danu grada Banjaluka sa ciljem da svi građani na neki način budu uključeni u obilježavanje", rekao je Gavranović na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da je obilježavanje zvanično počelo 6. aprila otvaranjem izložbe "Milunka Savić, heroina Velikog rata" u Kulturnom centru Banski dvor u okviru manifestacije "Dani Vlade Miloševića" i trajaće sve do 30. aprila kada se program obilježavanja zatvara predstavom Banjalučkog studentskog pozorišta "Garavi sokak" u Društvenom domu mjesne zajednice Verići.

Gradonačelnik Banjaluke je istakao da se ove godine Dan grada jednako obilježava na cijelom prostoru Banjaluke, te da je organizovan kulturno - umjetnički program i u ruralnim mjesnim zajednicama.

Gavranović je u okviru svečanosti povodom Dana grada za 17. april najavio otvaranje zajedničkog objekta ambulante i mjesne zajednice Kočićev vijenac, te vatrogasnog doma u Dervišima.

Prema njegovim riječima, prvi put će u programu obilježavanja Dana grada, 22. aprila na Trgu Krajine biti organizovana roštiljada, a na tvrđavi Kastel pasuljijada.

"Mislimo i želimo da ova dva događaja iskoristimo za turističku promociju Banjaluke, zbog čega je i organizacija povjerena Turističkoj organizaciji Banjaluke", rekao je Gavranović.

On je istakao da su u budžetu grada planirana sredstva u iznosu od 145.000 KM za obilježavanje Dana grada i krsne slave, te da će od tog iznosa za podršku svih sportskih i kulturnih dešavanja i manifestacija koje se održavaju povodom 22. aprila, svečane akademije i boravka gostiju biti izdvojeno 79.542 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije