Banja Luka

Pred banjalučkim odbornicima i imovina grada

Pred banjalučkim odbornicima i imovina grada
Foto: NN | Pred banjalučkim odbornicima i imovina grada

BANJALUKA-Informacije o stanju i statusu imovine u vlasništvu grada biće iduće godine pred odbornicima Skupštine grada, dogovoreno je danas na Kolegijumu, na kojem je utvrđen prijedlog programa rada gradskog parlamenta za 2018.

Program obuhvata 130 tačaka, među kojima će biti i dvije tačke koje se tiču imovine grada.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, istakao je da su u taj plan dodatno uvrštene dvije tačke o imovini grada, Informacija o stanju, aktivnostima i problemima u realizaciji projekta uspostave nove jednistvene evidencije nepokretnosti na prostoru grada i Informacija o značenju i načinu upravljanja gradskim građevinskim zemljištem i ostalim nepokretnostima na području grada sa aspektima mikroekonomskog razvoja.

Talić je rekao da je on i u prethodnom periodu potencirao da se mora identifikovati imovina grada.

"Mora se znati u kakvom je statusu imovina, koliko se sporova vodi, koja je to vrijednost, šta grad može očekivati od tih sudskih sporova i da se na neki način zna koja je to imovina i kako se ona može staviti u službu razvoja grada", objasnio je Talić.

Dodao je da se druga informacija o imovini odnosi isključivo na javna izlaganja Geodetske uprave.

"Naš cilj je da u vidu jedne informacije dobijemo podatke i od Geodetske uprave i drugih nadležnih službi u gradu da možemo predočiti građanima šta je u pitanju i kako dalje da nastupaju", zaključio je Talić.

Dodao je da su utvrdili prijedlog koji šalju na Kolegijum, koji će biti održan sutra, te da će prijedlog i ovaj program sigurno biti na idućoj sjednici.

"Na Kolegijumu smo se usaglasili da ima još dosta tačaka koje će sigurno biti na dnevnom redu sljedeće godine, ali ovo je kostur i što će sigurno biti na sjednicama", kazao je Talić. 

Osim ovih tačaka, u planu se nalazi i veliki broj regulacionih planova, informacija i izvještaja o poslovanju javnih ustanova i preduzeća.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada, rekao je da je program rada samo osnova za narednu godinu, da je riječ o živom dokumentu, koji će biti dopunjavan i proširivan. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije