Banja Luka

Premijer RS Željka Cvijanović uručila donaciju Domu "Rada Vranješević"

Premijer RS Željka Cvijanović uručila donaciju Domu "Rada Vranješević"
Premijer RS Željka Cvijanović uručila donaciju Domu "Rada Vranješević"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović posjetila je danas Dom za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci i ovoj ustanovi donirala bijelu tehniku i hranu za bebe.

Cvijanovićeva je naglasila da će Vlada Srpske, zajedno sa menadžmentom i svim zaposlenima, i dalje raditi na poboljšanju materijalnih uslova i smještajnih kapaciteta s obzirom na značaj ove ustanove za društvo.

"Nažalost, povećava se broj djece u ovoj ustanovi, što znači da ima onih koji su bez roditeljskog staranja, zbog različitih razloga, ali se manifestuje i spremnost društva i sistema da adekvatno reaguje", rekla je Cvijanovićeva novinarima, nakon posjete Domu "Rada Vranješević".

Ona je izrazila zahvalnost svim radnicima Doma, koji brinu o djeci, te dodala da je Vlada u stalnom kontaktu sa ovom ustanovom i mimo praznika.

Direktor Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio je Cvijanovićevoj za posjetu i donaciju, ističući da je već tradicija da Vlada Srpske pred vaskršnje praznike obraduje štićenike ove ustanove.

Kajkut je rekao da se povećao broj beba u jaslicama sa cijelog prostora Republike Srpske.

"Zadovoljni smo činjenicom da smo u okviru ove donacije dobili i hranu za bebe, koja je obezbijeđena za narednih dva do tri mjeseca", istakao je Kajkut.

On je rekao da je medicinsko osoblje dostupno 24 časa za pet beba uzrasta do godinu dana.

Djeca u Domu "Rada Vranješević" priredili su priredbu povodom posjete premijera Željke Cvijanović, a međusobno su razmijenjeni i skromni pokloni

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije