Banja Luka

Priječani dobijaju most

Priječani dobijaju most
Priječani dobijaju most

Krajem ove ili početkom naredne sedmice trebalo bi da počnu radovi na izgradnji pješačkog mosta u Priječanima, gdje je nabujali Vrbas u prošlogodišnjim poplavama odnio stari most.

Potvrdio je to juče Nebojša Tojagić, predsjednik MZ Priječani, tokom tradicionalne kafe sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem, koja je održana danas u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić".

"Veseli nas izgradnja mosta koja će  biti od velikog značaja za mještane naše mjesne zajednice. Time će biti riješeno dosta problema", rekao je Tojagić.

Nadzorni organ za izgradnju mosta je Gradska uprava, a radovi vrijedni  178.000 maraka su povjereni preduzeću "Niskogradnja" iz Laktaša.

"Preduzeće 'Niskogradnja' je zaključilo ugovor s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koje finansira izgradnju tog mosta", rekao je Gavranović, te istakao da vjeruje da će izvođač započeti radove onako kako je navedeno u ugovoru.

"Bitno je da je izgradnja ovog mosta koji smo kandidovali za finansiranje kod Ministarstva obezbijeđena, a mi ćemo kao nadzorni organ pratiti kvalitet radova", istakao je on.

Na kafi sa gradonačelnikom građani su tradicionalno iznijeli iste probleme - nezaposlenost, egzistencija, pomoć za rješavanje stambenih pitanja, izgradnja saobraćajnica u nekim dijelovima grada i druge.

"I dalje su prisutni egzistencionalni problemi, zapošljavanje, komunalna pitanja, pitanja saobraćaja, kao i proces legalizacije objekata, sanacije kližišta, to su teme koje su dominirale na  sastanku", ističe Gavranović.

Simo Savić iz naselja Oblićevo kaže da je došao na kafu sa gradonačelnikom zbog zaposlenja, budući da je diplomirani ekonomista i da već nekoliko godina ne radi. Njegov sugrađanin Vito Knezević govori da je sasvim slučajno čuo za ovu kafu i da je došao zbog socijalne pomoći, te se nada da će mu nadležni pomoći.

Akcija

Ovom prilikom gradonačelnik je pozvao sugrađane da učestvuju u akciji Gradske uprave "Biramo najuređenije", koja traje do 5. juna. U akciji koja se organizuje 13 godinu uzastopno biće izabrani najuređenije privatno te školsko dvorište, najljepši balkon i prostor zajednice etažnih vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije