Banja Luka

Prijedlog budžeta veći za dva miliona KM

Prijedlog budžeta veći za dva miliona KM
Foto: N.N. | Prijedlog budžeta veći za dva miliona KM
Dajana Miljić

BANJALUKA-Prijedlog budžeta za narednu godinu veći je za više od dva miliona KM u odnosu na nacrt i iznosi 131.850.000 KM, kazao je danas Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, nakon sjednice Kolegijuma na kojoj je odlučeno da će naredni sastanak gradskog parlamenta biti održan 22. i 23. decembra.

"Prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu vodili smo se principom opreznosti na način da prihode planiramo tako da realno budu i ostvarivi. Trudimo se da držimo povoljan poslovni ambijent i sve zakonom propisane obaveze grada biće ispunjene", rekao je Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se obiman dnevni red sa 66 tačaka, a između ostalih raspravljaće i o prijedlozima programa uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za narednu godinu Odjeljenja za saobraćaj i puteve i Odjeljenja za komunalne poslove.

Talić je rekao da je zbog obimnog dnevnog reda odlučeno da se 18. sjednica drži dva dana, a po potrebi parlament će donijeti odluku i o nastavku.

"S jedne strane, program rada Skupštine grada za ovu godinu je predvidio da završimo brojna pitanja, a s druge strane želimo da nametnemo novu praksu da se mnogi programi koji bi išli na sjednicu u prvom tromjesečju za 2018. godinu usvajaju zajedno sa budžetom i da već na početku godine mogu da uđu u realizaciju, poput programa kulture", kazao je Talić.

Na dnevnom redu biće i nekoliko informacija, i to o stepenu naplate poreza na nepokretnosti sa prijedlogom mjera za povećanja obuhvata i stepena naplate, o aktivnostima na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom, te o stanju sportskih objekata u vlasništvu grada. 

Podrška "Mrvicama"

Pred početak sjednice Kolegijum je podržao akciju Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS "Mrvice" pod nazivom "Udahni život" pozivom na humanitarni broj 1412 i tako donirali po jednu KM.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije