Banja Luka

Prijedlog budžeta veći za dva miliona KM

Prijedlog budžeta veći za dva miliona KM
Foto: N.N. | Prijedlog budžeta veći za dva miliona KM

BANJALUKA-Prijedlog budžeta za narednu godinu veći je za više od dva miliona KM u odnosu na nacrt i iznosi 131.850.000 KM, kazao je danas Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, nakon sjednice Kolegijuma na kojoj je odlučeno da će naredni sastanak gradskog parlamenta biti održan 22. i 23. decembra.

"Prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu vodili smo se principom opreznosti na način da prihode planiramo tako da realno budu i ostvarivi. Trudimo se da držimo povoljan poslovni ambijent i sve zakonom propisane obaveze grada biće ispunjene", rekao je Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se obiman dnevni red sa 66 tačaka, a između ostalih raspravljaće i o prijedlozima programa uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za narednu godinu Odjeljenja za saobraćaj i puteve i Odjeljenja za komunalne poslove.

Talić je rekao da je zbog obimnog dnevnog reda odlučeno da se 18. sjednica drži dva dana, a po potrebi parlament će donijeti odluku i o nastavku.

"S jedne strane, program rada Skupštine grada za ovu godinu je predvidio da završimo brojna pitanja, a s druge strane želimo da nametnemo novu praksu da se mnogi programi koji bi išli na sjednicu u prvom tromjesečju za 2018. godinu usvajaju zajedno sa budžetom i da već na početku godine mogu da uđu u realizaciju, poput programa kulture", kazao je Talić.

Na dnevnom redu biće i nekoliko informacija, i to o stepenu naplate poreza na nepokretnosti sa prijedlogom mjera za povećanja obuhvata i stepena naplate, o aktivnostima na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom, te o stanju sportskih objekata u vlasništvu grada. 

Podrška "Mrvicama"

Pred početak sjednice Kolegijum je podržao akciju Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS "Mrvice" pod nazivom "Udahni život" pozivom na humanitarni broj 1412 i tako donirali po jednu KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije