Banja Luka

Prijem za mališane iz banjalučkih vrtića

Prijem za mališane iz banjalučkih vrtića
Prijem za mališane iz banjalučkih vrtića

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović upriličio je danas povodom Nedjelje djeteta prijem za djecu iz banjalučkih vrtića, njihove vaspitače i rukovodstvo Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Za ovu priliku djeca su pripremila različite sadržaje, pa su se tako mogle čuti pjesmice, priče i recitacije, a od gradonačelnika su dobili prigodne poklone.

Gavranović je nakon prijema rekao novinarima da se grad Banjaluka tradicionalno uključuje u obilježavanje Nedjelje djeteta.

On je podsjetio da je Banjaluka grad prijatelj djece i da se svake godine organizuje druženje sa djecom iz banjalučkih vrtića.

Gavranović je rekao da se u Banjaluci u okviru Nedjelje djeteta održavaju brojne manifestacije.

"Mališanima uručujemo ključeve grada i oni tokom tih sedam dana simbolično upravljaju gradom, što je za djecu veliki i važan događaj. Dužni smo da razgovaramo sa djecom, da čujemo njihove potrebe i da ih uzimamo u obzir prilikom donošenja odluka, što je u skladu sa Deklaracijom o pravima djece", istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Nedjelja djeteta obilježava se u cijeloj Republici Srpskoj, a u Banjauci je održana centralna manifestacija pod nazivom "Imam pravo da kažem i da budem saslušan", dok će ključeve grada mališani dobiti sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije