Banja Luka

Priredbom se oprostili od vrtića

Priredbom se oprostili od vrtića
Priredbom se oprostili od vrtića

BANJALUKA - Igrom, pjesmom, recitacijom i igrokazima mališani iz vrtića u ponedjeljak naveče u Dječijem pozorištu RS brojne gledaoce uveli su u zanimljiv program, kojim su se oprostili od predškolske ustanove i vaspitača, te najavili ulazak u novi period života.

Na tradicionalnoj priredbi, koja je trajala oko sat, a koja nosi naziv "Lijepo nam je u vrtiću bilo", roditeljima, bakama, dekama, prijateljima i tetama, u veselim kostimima i zanimljivim koreografijama pokazali su šta su naučili u svojoj predškolskoj dobi.

Andrija Kaspavić iz vrtića "Plavi čuperak" kaže da mu je žao što napušta vrtić, ali da je ipak i srećan što će uskoro krenuti u školu.

Djevojčica Mila, koja je bila u vrtiću "Bambi", rekla je da su priredbu, između ostalog, posvetili i tetama, te da će joj one nedostajati.

"Obukao sam kostim Spajdermena da bih večeras ljepše izgledao. Sa drugarima iz vrtića družiću se i dalje", kaže Petar iz vrtića "Plavi čuperak".

Prema riječima Nataše Radulović, direktorke Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, oko 750 mališana iz vrtića na jesen polazi u prvi razred.

"Ovo je događaj za pamćenje u životu svakog djeteta. Sada im predstoji možda i ljepši period života, ali mnogo odgovorniji. Oni će od septembra početi da pišu, crtaju i cijeli život imaće obaveze. Njihove tete su ih mnogo toga naučile", istakla je Radulovićeva.

Dodala je da ispraćaju 31 grupu iz 20 vrtića te da će zbog manjka mjesta u sali priredba biti održana tri večeri zaredom.

Dara Ninić, vaspitačica iz vrtića "Leptirić", kaže da joj je žao što se rastaje s mališanima.

"Sada možemo da vidimo rezultate našeg rada i ponosni smo na sve što smo mališane naučili u vrtiću. Posao vaspitača je prelijep, a može da ga radi samo onaj ko ga istinski voli. Djeca iz našeg vrtića, njih 17, glumili su i plesali uz pjesmu dječjeg hora 'Kolibri' 'Moja mašta radi svašta', pa su bili moreplovac, bokser, balerina, fudbaler...", rekla je Ninićeva.

Roditelji su bili oduševljeni onim što njihovi najmlađi znaju, a neki bake i deke su od ponosa imali i suzu u oku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije