Banja Luka

Probni saobraćaj na novom mostu u Zalužanima

Probni saobraćaj na novom mostu u Zalužanima
Probni saobraćaj na novom mostu u Zalužanima

BANJALUKA - Novoizgrađeni most preko rijeke Dragočajke u Zalužanima kod Banjaluke biće testiran u naredna tri dana, od petka do nedjelje, nakon čega će u ponedjeljak, 28. jula, biti probno pušten u saobraćaj, potvrđeno je Srni u preduzeću "Putevi Republike Srpske".

"Izvođač radova, preduzeće `Mg mind` danas radi na postavljanju završnog sloja asfalta na novom mostu na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, u naselju Zalužani, nakon čega će biti postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija", rekla je Srni portparol "Puteva Republike Srpske" Natalija Kostrešević.

Ona je rekla da će novi most od 28. jula probno biti pušten u saobraćaj, dok se ne obavi tehnički prijem i ne dobije upotrebna dozvola.

Novi most ima dvije saobraćajne trake po tri metra širine, pješačke staze sa obje strane mosta od po jedan metar, te ukupna širina novog mosta iznosi devet metara. Konstrukcija mosta izgrađena je od sedam betonskih glavnih nosača osovinskog raspona 20,2 metra, a vrijednost izvedenih radova iznosi 550.000 KM.

Investitor radova na mostu u Zalužanima je preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Kostreševićeva je podsjetila da su zbog vanrednog stanja u Republici Srpskoj izazvanog poplavama radovi na izgradnji novog mosta na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice bili u potpunosti obustavljeni.

"Po prestanku vanrednog stanja, izvođač je intenzivirao radove i uspio da nadoknadi vrijeme koje nisu radili zbog vanrednog stanja", istakla je Kostreševićeva.

U Gradskoj upravi Banjaluka ističu da će se od ponedjeljka javni prevoz putnika na gradskoj liniji 13 A Centar - Zalužani, te na prigradskim linijama Zalužani – Kuljani i Zalužani – Barlovci, odvijati prema registrovanim redovima vožnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije