Banja Luka

Prodavao Banjalučanima truo bijeli kupus umotan u listove "Varaždinca"

Prodavao Banjalučanima truo bijeli kupus umotan u listove "Varaždinca"
Prodavao Banjalučanima truo bijeli kupus umotan u listove "Varaždinca"

Mnogi Banjalučani "nasjeli" su na prevaru prodavca kupusa, koji im je podvalio trulež umjesto kvalitetne sorte ove biljke.

Misleći da kupuju kupus “Varaždinac” brojni Banjalučani su nasjeli na trik vještog prodavca koji im je prodao trulež umotanu u listove ove vrste, piše portal "Srpskacafe.com".

Banjalučani su razočarani, a vješti prevarant vjerovatno zadovoljno trlja ruke, jer je kupus sa njegovog kamiona na Novoj pijaci u ovom gradu planuo za nekoliko dana.

"Varaždinac", inače sorta kupusa koja važi kao kvalitetna nije bio u vrećama nesrećnih kupaca. Vješti, ali još uvijek nepoznati prodavac, Banjalučanima je “uvalio” ko zna koliko vreća običnog bijelog i trulog kupusa umotanog u listove “Varaždinca”.

Jedan od prevarenih Banjalučana koji je na pijaci pazario pet vrećica kupusa misleći da se radi o “varaždincu”, požalio se novinarima pomenutog portala, ispričavši da se zaprepastio kada je shvatio da je nasjeo na trik prodavca koji mu je prodao obični truo kupus.

"Da ga vidim, morao bih da mu čestitam na prevari. Ubijedio me da je 'Varaždinac', ta neka sorta koja je kvalitetnija, a onda i da moram da čekam tri dana dok ne otvorim vreće, dok 'sazri'. Rekao mi je da ga je tek obrao i da mora da stoji koji dan dok 'sazri'. I ja sam tako i uradio. Kad sam otvorio vreće i počeo da odmotavam bijeli i to još truo kupus, sebi nisam mogao da dođem. Svaka glavica je bila umotana u dva lista 'varaždinca' a ja sam kupio pet vreća toga. Još sam u šoku, svaka mu čast kako me prevario", priča on.

Na slikama koje se dobro vidi da je bijeli obični kupus zamotan u listove druge sorte. On kaže da je slike napravio da može da pokaže prijateljima. Ipak, naglašava da je dobro prošao zato što je kupio manju količinu.

"Kupio sam svega pet vrećica po četiri marke, odnosno izgubio sam 20 maraka. Da je barem taj bijeli valjao, pa da ga iskoristim, već je i on bio truo. Međutim, čovjek ispred mene kupio je sigurno 20 vrećica. Sumnjam da se smijao kao ja. Bila je velika gužva na pijaci taj dan, kupovali su ljudi mnogo od tog prodavca, ali niko od nas nije gledao ko je i šta je. Osim toga, dobro se zaštitio pričom o čekanju da kupus sazri za tri dana. Toga se nikad ne bih sjetio", priča sagovornik banjalučkog portala.

Šalu na stranu, iako se prevarant dobro potrudio i cijelu noć umotavao svaku glavicu pojedinačno u listove druge sorte da bi ga prodao po cijeni koja je možda jednu marku skuplja, za sada još nema informacija da li se neko obratio nadležnima i prijavio slučaj.

U Inspektoratu Republike Srpske kažu da nije bilo prijava ovog slučaja.

(NN, Srpskacafe.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije