Banja Luka

Putem jednošalterskog sistema podneseno više od 4.200 zahtjeva

Putem jednošalterskog sistema podneseno više od 4.200 zahtjeva
Foto: N.N. | Putem jednošalterskog sistema podneseno više od 4.200 zahtjeva

​Putem jednošalterskog sistema prošle godine zaprimljeno je više od 4.200 zahtjeva, rekli su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Prema njihovim riječima, od ukupnog broja zahtjeva, 2.882 su podnesena iz oblasti građenja, a 1.375 se odnosi na razne vrste upita, obavještenja i dopisa.

"Od 2.882 zahtjeva podnesena iz oblasti građenja, 1.339 se odnosi na izdavanje lokacijskih uslova i građevinskih dozvola, 461 na legalizaciju objekata, dok se ostali zahtjevi odnose na izdavanje upotrebnih dozvola, reklamnih medija i slično", rekli su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Kod lokacijskih uslova i građevinskih dozvola za manje objekte, grad je pribavio saglasnost u više do 90 odsto slučajeva.

"Najčešće tražene saglasnosti u postupku dobijanja dozvola iz oblasti građenja su saglasnost 'Vodovoda', 'Elektrokrajine' i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove", dodali su u ovom odjeljenju.

U Centar za dozvole je zaprimljeno 507 zahtjeva za izdavanje rješenja o visni naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i naknade za rentu. Za izdavanje poljoprivredne saglasnosti za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta primljeno je 505 zahtjeva, urađeno je 2.718 izvoda iz regulacionih planova, a izvršeno 1.216 ovjera pravosnažnosti rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije