Banja Luka

Putnici iz Motika: Traže da linija 13 P češće saobraća

Putnici iz Motika: Traže da linija 13 P češće saobraća
Putnici iz Motika: Traže da linija 13 P češće saobraća

BANJALUKA - Mještani Motika tvrde da skoro četiri godine pokušavaju da se dogovore sa gradom da im autobuska linija broj 13 P Motike ide češće, ali do sada to nisu uspjeli.

Prema riječima Darka Todića, predsjednika Savjeta MZ Motike, linija broj 13 P Motike, prevoznika "Pavlović turs", saobraća na 45 minuta do Motika, dok su linije do Petrićevca mnogo češće, zbog čega su tražili da autobusi produže tri stanice kako putnici ne bi morali pješice ići od Petrićevca do Motika.

"Najviše ispaštaju radnici, ali i đaci koji pohađaju OŠ 'Miloš Crnjanski' na Petrićevcu jer im se nastava završava u 17.50, dok autobus za Motike na toj stanici prolazi u 17.45, i oni moraju 45 minuta čekati naredni polazak", rekao je Todić.

Građani su se o ovom problemu požalili i na sajtu Skupštine grada u nadi da će nadležni imati ovaj put više sluha za njihov problem.

Radenko Pavlović, vlasnik "Pavlović tursa", rekao je juče da je čuo da grupa putnika traži da linija 13 P saobraća češće ka Motikama, ali da mještani nisu dolazili do njega.

"Grad je vršio brojanje putnika i ustanovio da nema osnove za dodatnim polascima jer se radi o prigradskom naselju koje ima najviši broj polazaka", kazao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije