Banja Luka

Raditi na oživljavanju privrede

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je večeras na svečanoj akademiji povodom 22. aprila, Dana grada, da se još dosta mora raditi na oživljavanju privrede i privredne infrastrukture, na čemu su već započeti određeni procesi.

"Imamo već određenih priznanja i verifikacija naših napora, a sada je vrijeme da moramo dobro zasukati rukave i sve ono što nam se nudi kao mogućnost da je i iskoristimo", naglasio je Gavranović.

On je rekao da je obavljen veći broj razgovora sa potencijalnim investitorima, izrazivši nadu da će ti razgovori uroditi plodom.

Gavranović je naveo da je ključno i pitanje infrastrukture koja je pretprjela značajnu štetu u posljednjim poplavama, naglasivši da za sada grad nema sredstva da uništenu i devastiranu infrastrukturu dovede u prethodno stanje.

"Uradili smo projektnu dokumentaciju za ogroman broj projekata, kandidovali smo te projekte prema Fondu solidarnosti. Razumijemo poteškoće koje imaju taj fond i Vlada Srpske s obzirom na nedostatak sredstava, ali tražićemo i koristićemo svaku priliku da dođemo do nekog novog novca", istakao je Gavranović.

Na Akademiji su dodijeljena priznanja i nagrade povodom Dana grada, a pročitana je i odluka Skupštine grada Banjaluka prema kojoj je nagrada "Ključ grada Banjaluka" sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka" ove godine pripala prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću - kao poseban vid priznanja za humana djela.

Gavranović je rekao da ta nagrada ide u prave ruke, pojasnivši da će biti lično uručena Đokoviću na svečan način čim to dopuste njegove obaveze.

Nagrada "Zlatni grb grada Banjaluka" uručena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banjaluka za doprinos u humanitarnom radu i saradnji sa drugim organizacijama.

"Plaketa grada Banjaluka" uručena je muzičaru Momiru Nikiću za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Udruženju porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" za izuzetna humana djela, dugogodišnjem radijskom spikeru i uredniku Milanu Hajdukoviću za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja i kulture, privredniku Marinku Umičeviću za izuzetna ostvarenja u oblasti privrede i humanosti i Udruženju "Mozaik prijateljstva" za izuzetna humana djela.

Nagrade grada Banjaluka mladima uručena je atletičarki Vladani Gavranović kao poseban vid priznanja za rad u oblasti sporta i fizičke kulture i za humani rad i inovatoru Radošu Budiši, kao poseban vid priznanja za rad u oblasti stvaralaštva i inovacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije