Banja Luka

Radnici traže zaštitu i najavljuju prijave

Radnici traže zaštitu i najavljuju prijave
Radnici traže zaštitu i najavljuju prijave

BANJALUKA - Sindikalna organizacija Centra za socijalni rad Banjaluka je od nekoliko institucija zatražila zaštitu kako radnika, tako i ustanove u cjelini, jer su, kako je navedeno, izloženi prljavoj kampanji zbog izbora direktora te ustanove.

Naime, 73 radnika Centra su potpisala izjavu kojom poručuju da smatraju da radnica Centra i kandidat za direktora Vera Sladojević ne bi mogla voditi ovu ustanovu jer postoje, kako su naveli, indicije da je organizovanom i smišljenom kampanjom ugrozila lični i profesionalni ugled i rad svih zaposlenih u toj ustanovi kako bi ostvarila lične interese.

Izjavu su uputili predsjedniku RS, premijerki RS, predsjedniku NS RS, te ministrima pravde, zdravlja i socijalne zaštite i uprave i lokalne samouprave u Vladi RS, kao i gradonačelniku Banjaluke, predsjedniku Skupštine grada Banjaluka, predsjedniku Sindikata zdravlja i socijalne zaštite RS, te Ombudsmanu za ljudska prava BiH, od kojih očekuju da, kako navode, spriječe takvu kampanju kojom je ugrožen profesionalni ugled radnika i ustanove u kojoj su zaposleni.

"Smatramo da je svim radnicima ove ustanove nanesena velika šteta zbog medijskog progona i nazivanja radnika kriminalcima, zlostavljačima, ljudima koji se bave organizovanim kriminalom, 'reketašima' i nesposobnima da rade svoj posao", navedeno je u izjavi.

Zbog toga najavljuju krivične prijave protiv Sladojevićeve, ali i odbornika u Skupštini grada Banjaluka Vladimira Mirošljevića, Dušana Čajića i Milenka Jaćimovića. Takođe, ističu da je imenovanje direktora banjalučkog Centra za socijalni rad od javnog interesa i izuzetne važnosti kako za grad, tako i za RS.

"Radnici su kolateralna šteta višegodišnje situacije u vezi s izborom direktora, a ova situacija već predugo traje i negativno utiče na njihov svakodnevni rad", navedeno je u izjavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije