Banja Luka

Radojičić: Grad spreman za zimsku sezonu

Radojičić: Grad spreman za zimsku sezonu
Foto: N.N. | Radojičić: Grad spreman za zimsku sezonu

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Grad Banjaluka potpuno spreman za zimsku sezonu održavanja saobraćajnica, uz dovoljne količine soli za posipisanje i neophodne mehanizacije i ljudstva.

Radojičić je nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća koja će održavati ulice u gradskom i prigradskom području, istakao da očekuje odgovorno ponašanje svih koji učestvuju u radu zimske službe i da je predstojeći posao potrebno odraditi na zadovoljstvo građana.

"Potpuno spremni ulazimo u zimu. Grad je potpisao ugovore sa izvođačima radova, a nabavljene su i dovoljne količine soli", rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić istakao je da je veoma važan odnos nadležnih prema građanima, odnosno da svi koji rade u zimskoj službi u svakom trenutku budu na raspolaganju sugrađanima.

On je dodao da su programom rada zimske službe definisani prioriteti za obezbjeđenje prohodnosti puteva i ulica u svakom području, kao i prioriteti za održavanje parking prostora, trgova i trotoara.

Rad zimske službe službeno je počeo danas i trajaće do 15. marta naredne godine, saobraćajnice će održavati banjalučka preduzeća "Čistoća", "Eko-euro tim", "Kozaraputevi", "Rotor", "Golden Kard" i "Niskogradnja" Laktaši.

Za funkcionisanje rada zimske službe na cijelom području, što obuhvata nabavku soli i abrazivnog materjala, te plaćanje izvršenih radova i usluga, u budžetu grada planirana su sredstva u iznosu od 2,3 miliona KM.

Rad zimske službe podijeljen je na gradsko i seosko područje.

Gradsko područje sa 25 mjesnih zajednica podijeljeno je na šest područja i obuhvata prohodnost 526 ulica sa oko 357 kilometara, četiri gradska trga, 356.000 metara kvadratnih trotoara, 15 mostova, dva nadvožnjaka i pet pasarela.

Prostor 32 seoske mjesne zajednice podijeljen je na osam područja u okviru kojih se u zimskom periodu održavaju putevi prvog, drugog i trećeg reda na kojima se odvija javni prevoz putnika, a u ukupnoj dužini od 481 kilometar.

Za rad zimske službe angažovano je 57 kamiona, 18 građevinskih mašina, 14 utovarivača, 19 traktora, te 130 radnika na ručnom rasčišćavanju snijega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije