Banja Luka

Radojičić: Izraženo interesovanje za saradnju Srpske i Srbije

Radojičić: Izraženo interesovanje za saradnju Srpske i Srbije
Radojičić: Izraženo interesovanje za saradnju Srpske i Srbije

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić rekao je da postoji izraženo interesovanje za blisku saradnju Republike Srpske i Srbije na različitim nivoima.

On je poslije prijema, koji je u Banjaluci upriličio za polaznike šeste klase visokih studija bezbjednosti odbrane Srbije, novinarima izjavio da je goste iz Srbije upoznao da grad Banjaluka sarađuje sa nizom lokalnih zajednica u Srbiji, kao što su Beograd, Novi Sad, Niš, Vranje, Sremska Mitrovica i Subotica.

Radojičić je rekao da ih je upoznao i sa sadašnjim geostrateškim položajem grada Banjaluka i razvojnim prioritetima, te položajem grada u okviru Republike Srpske, BiH i međunarodne zajednice.

"S obzirom na to da je riječ o osobama koje to posmatraju sa mnogo šireg geostrateškog i geopolitičkog aspekta, dali smo i presjek istorijskog konteksta grada Banjaluke u proteklih 150 godina", zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

Delegaciju iz Srbije predvodio je načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nikola Nedeljković, koji nije davao izjave za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije