Banja Luka

Radojičić: Nema razloga za prijevremeno grijanje

Radojičić: Nema razloga za prijevremeno grijanje
Foto: Ilustracija | Radojičić: Nema razloga za prijevremeno grijanje

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potvrdio je da će grijna sezona početi 15. oktobra, ali da će, ukoliko temperatura vazduha bude niža, grijanje biti pušteno i ranije.

Radojičić je rekao da je gradska "Toplana" izvršila takozvanu toplu probu, ali da zbog visoke temperature vazduha za sada grijanje neće biti prijevremeno pušteno. 

"Danas je najavljeno do 25 stepeni Celzijusovih. To još nije temperatura kada se prijevremeno treba pustiti grijanje. Ukoliko bude niža, u skladu sa pravilnikom, grijanje će biti pušteno i prije 15. oktobra", rekao je Radojičić novinarima. 

Gradska "Toplana" je u ponedjeljak, 2. oktobra, obavila takozvanu toplu probu, odnosno pustila grijanje, da bi provjerila da li postoje kvarovi koje je neophodno otkloniti prije početka sezone. 

Iz ovog preduzeća navode da u novu sezonu grijanja kreću sa duplo više energenta nego prošle godine, što je sasvim dovoljno za početak.

Iako sezona zvanično počinje 15. oktobra, iz "Toplane" navode da će grijanje biti pušteno i ranije, ukoliko temperatura vazduha mjerena u 21.00 čas tri dana zaredom bude ispod 12 stepeni Celzijusovih sa tendencijom pada. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije