Banja Luka

Radojičić: Pratimo situaciju u vezi sa otapanjem snijega

Radojičić: Pratimo situaciju u vezi sa otapanjem snijega
Foto: N.N. | Radojičić: Pratimo situaciju u vezi sa otapanjem snijega

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da su vodotokovi na području grada pod kontrolom, te da nadležne službe prate situaciju u vezi sa otapanjem snijega.

Radojičić je rekao da ovih dana nisu zabilježeni veći problemi na vodotokovima u gradu i naveo da će problemi koje stvara rječica Dragočajka biti otklonjeni ove godine izgradnjom novog mosta.

“Rječica Dragočajka je hroničan problem. Na lokaciji kod mosta problem se javlja prilikom većih padavina”, rekao je Radojičić novinarima i dodao da će ove godine sve biti riješeno izgradnjom novog mosta.

Radojičić je rekao da je prije 10 dana dao nalog gradskoj Civilnoj zaštiti da prate nivo Vrbasa na kritičnim područjima.

“U kontaktu smo i sa rukovodstvom Hidroelektrane `Bočac` kako bismo imali informacije o akumulaciji vode u vještačkom jezeru”, rekao je Radojičić.

Govoreći o probnim računima za grijanje novog preduzeća “Eko-toplana”, koje su građani dobili ovih dana, Radojičić je napomenuo da je napravljena velika zbrka, ali u dobroj namjeri.

“To nisu računi koji se plaćaju, nego način prikaza u skladu sa odlukom o tarifiranju, gdje se zasebno iskazuju pojedine stavke”, rekao je Radojičić.

On je ponovio da će građani koji plaćaju grijanje po metru kvadratnom i dalje plaćati istu cijenu, dok će kod onih koji imaju kalorimetre biti uveden fiksni iznos.

Kada je riječ o trezorskom načinu finansiranja domova zdravlja, Radojičić je rekao da i dalje smatra da je potrebno definisati ko finasira rad domova zdravlja, kao i šta sa dosadašnjim dugovanjima tih zdravstvenih ustanova.

“Problem treba riješiti sistemski. Zdravstveni sektor je vrlo skup za finansiranje i problem ne možemo riješiti tako što ćemo ga prebacivati sa jednog na drugi nivo”, rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije