Banja Luka

Radojičić: Za sanaciju škola 340.000 KM

Radojičić: Za sanaciju škola 340.000 KM
Foto: N.N. | Radojičić: Za sanaciju škola 340.000 KM
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je rebalansom gradskog budžeta obezbijeđeno 200.000 KM za sanaciju osam banjalučkih osnovnih škola, te 140.000 KM za sanaciju krova Tehničke škole.

Nakon sastanaka sa direktorima ovih škola, Radojičić je napomenuo da su još prošle godine započeti određeni radovi, te istakao da je ove godine planirana i zamjena stolarije na Elektrotehničkoj školi.

"U Osnovnoj školi /OŠ/ `Desanka Maksimović` u Dragočaju biće sanirani fasada i stolarija za šta su grad i UNDP obezbijedili po 100.000 KM. U toku je sanacija škole `Jovan Cvijić`, a ove godine trebalo bi da se radi i OŠ `Vuk S. Karadžić` kroz projekat energetske efikasnosti", pojasnio je Radojičić.

On je naveo da je najveći pojedinačni posao ove godine dogradnja OŠ "Branko Radičević" gdje je grad izdao građevinsku dozvolu i uradio projekat, a Ministarstvo prosvjete i kulture je obezbijedilo sredstva i sprovešće tender za ovaj posao s ciljem da se obezbijedi dodatni prostor za najveću banjalučku osnovnu školu.

Radojičić je dodao da će na ukupno 19 objekata osnovnih i srednjih škola u Banjaluci biti izvedena rekonstrukcija ili sanacija, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema njegovim riječima, grad je ove godine, prvi put, na prijedlog Savjeta za privredu, odvojio 100.000 KM za nabavku opreme potrebne za stručnu praksu u srednjim školama.

Direktor Tehničke škole Kristina Mrđa rekla je da je prva faza sanacije objekta ove škole urađena prije dvije godine, a sanacija ravnog krova je bila apsolutni prioritet, jer je to najveći problem.

"Nastojaćemo da tokom ljetnog raspusta sprovedemo zakonom propisanu proceduru i da početak nove školske godine dočekamo u mnogo boljim uslovima. Ostaje nam još jedan posao, a to je zamjena stolarije na Tehničkoj školi koja je, inače, najveća srednja škola u Republici Srpskoj", rekla je Mrđa.

Direktor OŠ "Đura Jakšić" Darko Tomić zahvalio je Gradskoj upravi na obezbijeđenim sredstvima za sanaciju škola, iako osnovne škole nisu u nadležnosti grada.

On je dodao da će novac utrošiti na zamjenu stolarije, te očekuje da bude realizovan projekat sa UNDP-om koji podrazumijeva sanaciju fasade.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac naglasio je da će u narednih mjesec dana biti otvoreno 15 do 20 gradilišta i da je planirano da radovi budu završeni do početka naredne školske godine.

Rekonstrukcija krova biće obavljena u osnovnim školama "Ivan Goran Kovačić", "Jovan Dučić" i "Miroslav Antić", sanacija mokrih čvorova u školama "Branko Ćopić" i "Dositej Obradović", obnovljena stolarija u OŠ "Đura Jakšić", saniran dimnjak u OŠ "Petar Kočić", a u područnoj školi u Aginom selu biće obnovljena fasada.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije