Banja Luka

Radojičić u Beču na konferenciji Svjetske banke o planu razvoja Banjaluke

Radojičić u Beču na konferenciji Svjetske banke o planu razvoja Banjaluke
Foto: N.N. | Radojičić u Beču na konferenciji Svjetske banke o planu razvoja Banjaluke

BEČ - O strateškim planovima razvoja Banjaluke, o pripremi strategije razvoja grada, urbanističkog plana, akcionog plana zelenog grada, strategije kulture i drugim strateškim dokumentima, govorio je danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, na konferenciji Svjetske banke u Beču.

Radojičić je na ovoj konferenciji učestvovao kao panelista u diskusiji na temu strateškog razvoja gradova, liderstva i uključivanja građana.

On je govorio i o operativnom rješavanju problema, kao što je bilo daljinsko grijanje u gradu, ili o uključivanju građana na strateškim dokumentima i pitanjima, te saradnji s NVO i društveno odgovornim kompanijama, kao što je akcija izgradnje novih dječjih igrališta.

Na panelu su, kao govornici, učestvovali i gradonačelnici Torina, Tirane, Tivta, Šapca i Pule, koji su iznijeli iskustva iz različitih zemalja i iz ugla razvoja ovih gradova.

Na konferenciji o održivom i inkluzivnom razvoju gradova u Beču, koja je završena danas, učestovalo je više od 150 učesnika iz zemalja jugoistočne Evrope i Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije