Banja Luka

Radojičić u posjeti stomatološkoj ambulanti u školi na Laušu

Radojičić u posjeti stomatološkoj ambulanti u školi na Laušu
Radojičić u posjeti stomatološkoj ambulanti u školi na Laušu

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić danas je u banjalučkom naselju Lauš posjetio stomatološku ambulantu u Osnovnoj školi "Sveti Sava", koja je opremljena novom stomatološkom stolicom.

Grad Banjaluka nabavio je  tri stomatološke stolice za koje je ukupno izdvojio 75.000 KM.

Osim Osnovne škole "Sveti Sava" u naselju Lauš, sljedeće sedmice stomatološku stolicu dobiće i Osnovna škola "Zmaj Jova Jovanović", dok je jedna već montirana u Poliklinici Doma zdravlja u Banjaluci.

Zajedno sa predsjednikom parlamenta u posjeti stomatološkoj ambulatni bili su gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i direktor Doma zdravlja Gordana Tešanović.

Radojičić je pozdravio napore koje čine Dom zdravlja i Gradska uprava da bi poboljšali uslovi u objektima za pružanje usluga zdravstvene zaštite i modernizovali opremu.

On je istakao da su u stomatološkoj ambulanti u Osnovnoj školi "Sveti Sava" sada poboljšani uslovi za rad, te napomenuo da nažalost na ovim prostorima nema navike da se preventivno odlazi kod zubara.

Tešanovićeva je navela da je kod djece veoma izražena učestalost karijesa, pa se Dom zdravlja trudi da im bude što dostupnija stomatološka zdravstvena zaštita.

"Ova škola je odabrana kao prioritet da montiramo stomatološku stolicu jer tu usluge koristi 2.300 đaka", rekla je Tešanovićeva i napomenula da sedam škola na području Banjaluke imaju stomatološke ambulante.

Banjalučki gradonačelnik je istakao da je ovo primjer kako treba raditi i voditi brigu o kvalitetu usluga koje se pružaju građanima. "Značaj je posebno veći jer je riječ o najmlađima i djeci školskog uzrasta", dodao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije