Banja Luka

Radojičić uručio stipendije za devet mladih sportista

Radojičić uručio stipendije za devet mladih sportista
Foto: Srna | Radojičić uručio stipendije za devet mladih sportista

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas u Banjaluci gradske stipendije za devet sportista koji su pravo na njih ostvarili zahvaljujući postignutim sportskim rezultatima.

Radojičić je rekao da su pravo na stipendije iz kategorije seniora ostvarili kajakaš Darko Savić i plivač Nikola Bjelajac, koji danas nije prisutan, jer studira u Americi.

On je rekao da je pravo na stipendije ostvarilo i sedam juniora, i to teniser Sara Mikača, karatisti Pavle Dujaković i Ana Lolić, košarkašica Dragana Domuzin, atletičarka Aleksandra Roljić, šahista Bojan Maksimović i plivač Marko Kovačić.

"To su najbolji sportisti grada Banjaluke prema kriterijumima koji su postavljeni pravilnikom i javnom pozivu koji je sproveden prošle godine", rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da je lani prvi put sproveden javni poziv za stipendiranje sportista i dodao da je ovih devet mladih ostvarilo najbolje rezultate i da će u ovoj godini, kao takvi, primati stipendije od Gradske uprave.

"Za seniore je to 250 KM mjesečno, a za juniore 150 KM. U julu će biti objavljen novi javni poziv na koji će se moći prijaviti sportisti za 2020. godinu", istakao je Radojičić.

Radojičić je čestitao mladim sportistima i poželio da ove stipendije budu stimulans za nastavak dobrih sportskih rezultata, ističući da Banjaluka pamti velike olimpijske, svjetske, evropske šampione i sjajne sportske rezultate.

"Mogu samo da poželim ovim mladim ljudima da ostvare još bolje rezultate i da mi svi u Banjaluci budemo sretni što su to naši sugrađani i što smo ih imali priliku upoznati, te što smo ih imali priliku podržati, makar na ovaj simboličan način", naveo je Radojičić.

Kajakaš iz Kajak kanu kluba "Vrbas" Darko Savić rekao je da će ovu stipendiju opravdati i biti još bolji, a atletičarka iz Atletskog kluba "Banjaluka" Aleksandra Roljić zahvalila je na podršci sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije