Banja Luka

Raspisan novi konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad

Raspisan novi konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad
Foto: Vladimir Stojaković | Raspisan novi konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad

BANJALUKA - Gradska uprava Banjaluka raspisala je danas novi konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad, koji bi naredne četiri godine trebalo da rukovodi tom javnom ustanovom.

Uslovi koje kandidati moraju ispuniti su najmanje pet godina radnog iskustva u struci i položen stručni ispit za rad u organima uprave.

"Moraju imati i visoku stručnu spremu iz ove oblasti, te posjedovati zanimanje diplomirani socijalni radnik, diplomirani pravnik, diplomirani psiholog, diplomirani sociolog, menadžer socijalne politike i socijalne zaštite ili diplomirani pedagog, diplomirani specijalni pedagog i diplomirani defektolog", navodi se u konkursu.

Mjesto direktora CSR prema koalicionom sporazumu pripada SNSD-u, a konkurs će biti otvoren do 4. aprila.

Prijedlog odluke o objavljivanju novog konkursa za izbor direktora CSR skinut je sa dnevnog reda sjednice Skupštine grada zbog presude Okružnog suda kojom je poništena odluka Skupštine o smjeni direktora Vere Sladojević, jer smjena nije obrazložena.

Na idućoj sjednici Skupštine grada odluka o raspisivanju konkursa dobila je podršku odbornika. Sladojevićeva je razriješena funkcije direktora CSR 21. jula prošle godine zbog slučaja "Kanada", o usvajanju dvoje banjalučkih mališana u Kanadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije