Banja Luka

Regata povezuje i ljude i gradove

Regata povezuje i ljude i gradove
Regata povezuje i ljude i gradove

BANJALUKA, BRČKO - Učesnici rafting regate od Banjaluke do Beograda stigli su do polovine puta, tačnije do Brčkog, a juče su nastavili veslati prema Bijeljini.

Kako su nam potvrdili, regata je 30. septembra uplovila u Brčko, a na gradskom doku dočekali su ih članovi Kajak-kanu kluba "Hariz Suljić" iz Brčkog. Regata je ukupne dužine 505 km.

Rafteri su tokom srijede veslali veoma zahtjevnu dionicu od Orašja do Brčkog, gdje su ih već nekoliko dana pratili kiša i loši vremenski uslovi. Ipak, to ih nimalo nije obeshrabrilo u namjeri da ostvare svoj zacrtani cilj.

Predsjednik RK "Kanjon" Aleksandar Pastir istakao je da je cilj ove regat povezivanje gradova koji leže uz riječne tokove Vrbasa i Save i njihova turistička promocija.

Takođe, usmjerena je ka prevenciji od elementarnih nepogoda, na prvom mjestu od poplava koje su prošle godine opustošile pojedine gradove u BiH i Srbiji,

"Prešli smo pola puta. Sada je mnogo lakše veslati kada smo svjesni da smo bliže cilju", istakao Pastir.

Predsjednik Kajak-kanu kluba "Hariz Suljić" iz Brčkog Miroslav Gavrić kazao je da ova regata uistinu povezuje ljude, kajakaše, kanuiste, raftere, zaljubljenike u vodene sportove i rijeke uopšte, ali ona povezuje i ljude i gradove.

Prema planu, danas oko osam časova, regata bi trebalo da uđe u Srbiju, kod Rače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije