Banja Luka

Rješenje velike muke mještana Paprikovca i Petrićevca: Dvosmjerna ulica skraćuje put

Rješenje velike muke mještana Paprikovca i Petrićevca: Dvosmjerna ulica skraćuje put
Foto: Ilustracija | Rješenje velike muke mještana Paprikovca i Petrićevca: Dvosmjerna ulica skraćuje put

BANJALUKA - Višegodišnja muka za mještane Paprikovca i Petrićevca će za dvije sedmice biti prošlost, kada se očekuje završetak radova koji su juče počeli na proširenju sabirne saobraćajnice uz zapadni tranzit, na dijelu od Njegoševe ulice do Ulice Davida Štrpca u naselju Paprikovac.

Naime, proširenjem saobraćajnice biće stvoreni uslovi za bezbjedan dvosmjerni saobraćaj i mještanima ovih naselja će put u smjeru Petrićevca sa Paprikovca biti skraćen sa par kilometara na svega nekoliko desetina metara.

Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da će se na dijelu od Njegoševe ulice do Ulice Davida Štrpca dobiti širina od pet metara i stvoriti uslovi za dvosmjerni saobraćaj.

"Dio ispod pasarele nije moguće građevinski proširiti i tu bi se vršilo naizmjenično propuštanje vozila na dužini od tridesetak metara. Ono je omogućeno na bezbjedan način, jer će biti ostvarena vizuelna preglednost između vozača iz suprotnih smjerova uz davanje prednosti vozačima iz smjera Njegoševe ulice", rekao je Sandić.

Dodao je da će na tom dijelu, uz postavljanje vertikalne signalizacije, biti postavljeni i usporivači brzine u cilju bezbjednosti saobraćaja.

Radove izvodi "MG Mind" u okviru modernizacije gradskih saobraćajnica i trebalo bi da radovi budu gotovi u naredne dvije sedmice.

U ovom dijelu grada Sandić je najavio još građevinskih radova na saobraćajnoj infrastrukturi, među kojima je saobraćajna traka za skretanje desno iz Ulice Ranka Šipke, odnosno iz smjera grada na zapadni tranzit i produženje saobraćajne trake za skretanje lijevo sa zapadnog tranzita, odnosno magistralnog puta M-16 ka gradu, čime će se znatno poboljšati protok na ukrštanju zapadnog tranzita i Ulice Ranka Šipke.

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a, rekao je da će sada mještani Paprikovca lakše i brže stizati do Petrićevca i zapadnog tranzita.

"Zahvalni smo što su nadležni prepoznali našu inicijativu i ponosni što je još jedna inicijativa građana i mene dala rezultate", rekao je Stanivuković.

Mještanka Ulice Davida Štrpca kaže da će im ulica sa dva smjera mnogo značiti, jer će konačno moći vozilima da idu na Petrićevac, a da ne idu okolo.

Danko Galić, mještanin Ulice krajiških brigada na Paprikovcu, rekao je da je ovo najbolje moguće rješenje za saobraćaj u ovom dijelu grada.

"Mještani ova dva naselja su jako vezani i blizu su, a vozimo se više kilometara da bismo otišli na Petrićevac. Zahvaljujući dvosmjernoj ulici, više nećemo morati ići do kružnog toka prema Laušu", rekao je Galić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije