Banja Luka

Roditeljska sloga izgradila igralište

Roditeljska sloga izgradila igralište
Foto: Ljubinko Spasojević | Roditeljska sloga izgradila igralište

BANJALUKA - Dječje igralište u naselju Zeleni vir svečano je otvoreno u četvrtak naveče, a najmlađi stanovnici konačno su dobili svoj prostor za igru.

Izgradnja igrališta počela je prije dva mjeseca, a mališani ovog naselja sada imaju mjesto na kojem bezbrižno mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Na igralište su postavljeni tobogan, dvije ljuljaške i dvije klackalice, klupe te korpe za smeće.

"Igralište su napravili roditelji uz pomoć donatora: Tvornice obuće 'Bema', 'Atos osiguranja', 'Autokomerca', kao i Ljube Ninkovića, odbornika u Skupštini grada", rekao je Milan Ćurlić, organizator akcije.

Dodao je da su donatori dali materijal, a roditelji i mještani zajedno uradili igralište.

"Ovo igralište je uništeno prije 27 godina i, evo, nakon toliko godina djeca će se imati gdje igrati", kazao je Ćurlić.

Dodao je da članovi Savjeta ove mjesne zajednice nisu učestvovali u toj akciji, a Branko Milinković, član Savjeta MZ Zeleni vir, kaže da nisu učestvovali u toj akciji jer je organizovana bez njihovog znanja.

Majka dvoje djece iz Zelenog vira kazala je da joj je drago što će njena, ali i sva druga djeca u tom naselju imati igralište na kojem će se moći bezbrižno igrati.

"Bilo je neophodno da i naša djeca dobiju igralište na kojem će provoditi svoje vrijeme, kao i djeca u ostalim gradskim naseljima", rekla je ona.

Ćurlić je dodao da ovog vikenda u Zelenom viru počinje manifestacija "Kulturno sportsko ljeto".

"Na manifestaciji će biti bogat kulturno-zabavni program, a najatraktivnije discipline su mali fudbal i navlačenje konopca, sve na terenima u našem naselju. Specijalni gost u nedjelju naveče kada se završava ova manifestacija biće Danica Crnogorčević, koja će nastupati s pjesmom 'Sini jarko sunce sa Kosova'", rekao je Ćurlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije