Banja Luka

Rosulje dobijaju novi vrtić

Rosulje dobijaju novi vrtić
Foto: Vladimir Stojaković | Rosulje dobijaju novi vrtić
Marija Gajić

BANJALUKA - Novi vrtić, koji bi trebalo da primi oko 30 mališana, dobiće naselje Rosulje, a trebalo bi da se nalazi uz postojeći vrtić "Lana".

Sredstva za rekonstrukciju prostora za novi vrtić doniralo je Udruženje osiguravajućih društava u RS, a ugovor o donaciji juče su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić, Milomir Durmić, predsjednik ovog udruženja, i Dragica Ristić, direktor Privredne komore RS.

"I ove godine nastavljamo saradnju sa društveno-odgovornim kompanijama. Udruženje osiguravajućih društava u RS odlučilo je da gradu donira oko 70.000 KM za rekonstrukciju prostora u Rosuljama, u crvenim zgradama, za vrtićki prostor", kazao je Radojičić.

Radojičić je istakao da je grad prošle godine namijenio tri prostora u Rosuljama, Obilićevu i Starčevici za proširenje kapaciteta Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, s obzirom na to da postoji velika potražnja i mnogo je djece na čekanju za smještaj u vrtiće.

"Donacija će nam omogućiti da jedan od tih prostora opremimo i dobijemo još jedan novi vrtić. Udruženje će voditi i proceduru izbora izvođača, što će ubrzati postupak", naglasio je Radojičić.

Najavio je da bi do kraja godine trebalo da budu uređena još dva prostora za nove vrtiće u Ulici Marka Kraljevića i uz vrtić "Bubamara".

Ristićeva je izrazila zadovoljstvo što su imali priliku da se institucionalno pridruže ovoj aktivnosti.

"Kao institucionalni predstavnik Udruženja raduje nas ova pozitivna aktivnost koja nas je pratila i prošle godine zahvaljujući gradonačelniku i Gradskoj upravi", rekla je Ristićeva.

Durmić je kazao da su odlučili da dio novca, koji po osnovu članstva koriste za potrebe Udruženja, odvoje za rekonstrukciju vrtića.

"Podrškom obnovi vrtića, željeli smo to da pokažemo i institucionalno", kazao je Durmić i dodao da su prikupili određeni broj ponuda te da će uskoro potpisati ugovor sa izvođačem radova.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da će građevinska dozvola za sanaciju prostora u Rosuljama biti pravosnažna za desetak dana i da nakon toga očekuje da će radovi moći početi.

Za završetak radova je potrebno 60 dana, poslije čega slijedi nabavka vrtićke opreme.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije