Banja Luka

Šargovačka ulica vapi za sanacijom

Šargovačka ulica vapi za sanacijom
Šargovačka ulica vapi za sanacijom

BANJALUKA - Šargovačka ulica, koja je ujedno i glavni put kroz ovo naselje dužine oko 2,5 kilometara, godinama predstavlja problem mještanima, a naročito djeci koja svakodnevno pješače u školu preko oštećenih bankina prepunih lokvi.

Radovan Ilić, predsjednik Savjeta MZ Šargovac, podsjetio je da je ova ulica opet na listi prioriteta u ovom naselju, te da su ponovo zatražili njenu kompletnu modernizaciju, budući da broj mještana konstantno raste.

"Najveća koncentracija stanovništva je u ovoj ulici, a od 700 učenika većina njih do škole ide ovom ulicom koja je uska, te opasnost vreba djecu jer se automobili teže mimoilaze. Nije toliko problematičan sam asfalt koliko oštećene bankine prepune rupa i lokava", istakao je Ilić.

Prema njegovim riječima, već duže vrijeme zahtijevaju kompletnu modernizaciju ove ulice, odnosno izgradnju trotoara, te regulaciju oborinskih voda. Dodao je da je od nadležnih dobio obećanje da će u skorijem periodu biti sanirane bankine, dok je dugoročnije rješenje još na čekanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije