Banja Luka

Sastanak gradonačelnika Banjaluke i Prijedora

Sastanak gradonačelnika Banjaluke i Prijedora
Sastanak gradonačelnika Banjaluke i Prijedora

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, razgovarao je danas sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem o nastavku projekta vodosnadbijevanja "Crno vrelo", koji bi trebao da obezbijedi snabdijevanje vodom za domaćinstva sa područja oba grada.

Radojičić je naglasio da su se stekli uslovi za nastavak ovog projekta, čija je dalja realizacija zaustavljena 2012. godine zbog nedostatka finansijskih sredstava. On je istakao da bi Vlada Republike Srpske, do kraja ove godine, trebalo da uplati Gradu Banjaluka dva miliona KM za nastavak ovog projekta, koji je od izuzetnog značaja za više hiljada domaćinstva zapadnog dijela grada.

"To će nam omogućiti da se deblokira ovaj projekat i da se steknu uslovi za nastavak radova", rekao je Radojičić novinarima po završetku sastanka u Prijedoru. On je dodao da je ovim projektom predviđena izgradnja primarne vodovodne mreže, dok će Banjaluka, sa svoje strane, morati da razvija sekundarnu i tercijarnu vodovodnu mrežu.

Sa druge strane, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, podsjetio je da su razgovori o nastavku ovog projekta vodili još bivši gradonačelnici Slobodan Gavranović i Marko Pavić, kada je i načinjen aneks prvobitnog ugovora.

Prema njegovim riječima, Banjaluka će u nastavku projekta učestvovati sa dva miliona KM, dok je Prijedor dužan da obezbijedi 1,3 miliona KM.

"Nadam da ćemo brzo krenuti u realizaciju projekta", rekao je Đaković i dodao da je ova saradnja Banjaluke i Prijedora odličan primjer međugradske saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije