Banja Luka

Sjajna zabava uz muziku i zvuk dvotočkaša

Sjajna zabava uz muziku i zvuk dvotočkaša
Sjajna zabava uz muziku i zvuk dvotočkaša

BANJALUKA - Prva banjalučka motorijada okupila je na ulicama grada na Vrbasu više od 500 motociklista, koji su pristigli iz nekoliko evropskih država, a tokom tri dana svi oni su živjeli za dobro druženje i zvuk moćnih dvotočkaša.

Bogat muzički program, besplatan prevoz iz centra do mjesta održavanja motorijade, potoci piva i dobra klopa, samo su neke od stvari u kojima su uživali kako učesnici motorijade, tako i posjetioci.

Sve ovo se dešavalo pored Gradskog olimpijskog bazena u krugu bivše fabrike "Incel".

Sjajan koncert u petak je održao i banjalučki sastav "Sopot", a Đurica Štula, gitarista ovog benda, kazao je da su veoma zadovoljni kako je sve prošlo s obzirom na to da je riječ o motorijadi koja se održava prvi put u Banjaluci.

"Svirali smo neki naš koncertni repertoar. Drago nam je što smo imali priliku da sviramo za motocikliste koji su došli iz država regiona, ali i Austrije i Njemačke", kazao je Štula.

Ovo je ujedno bio i prvi nastup "Sopota" na kojem su imali pratnju u vidu go go plesačice, a Štula kroz osmijeh pojašnjava da su, s obzirom na to da su nastupili na motorijadi, za očekivati bili takvi interesantni trenuci.

Posljednje veče, odnosno u subotu nastupili su bendovi "Sunrise", "Spidfrik" i legende blues rok etera Banjaluke "Balkan Express", iako je zbog kiše posjeta bila nešto slabija.

Organizator 1. međunarodnog moto-skupa u gradu na Vrbasu bio je Moto-klub "Istok", a prema riječima Darka Savića, jednog od organizatora, ne kriju zadovoljstvo što je sve prošlo u najboljem redu.

"Na defileu motociklista, koji je održan u subotu, gradom je prošlo više od 520 motocikala. Mislim da je to za sve prolaznike bio izuzetan prizor. Što se samih učesnika tiče, to su naši prijatelji iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, ali i Njemačke i Austrije", kazao je Savić.

Zanimljivo je da je jedan od učesnika, momak iz Sombora, sam krenuo u subotu nakon posla, da bi u noćnim časovima stigao u Banjaluku i prisustvovao motorijadi.

"Zadovoljni smo i prostorom 'Incela' gdje se sve održavalo i uspjeli smo da ga popunimo na pravi način. Bitno je da smo krenuli s cijelom ovom pričom, a čim je održana prva, mora biti i druga i treća... motorijada", smatra Savić.

Takođe, dodao je on, iskoristili su ovaj početak kako bi uvidjeli eventualne pogreške u nekim segmentima, koje poučeni ovim iskustvom sigurno neće imati kada budu organizovali motorijade narednih godina.

"Želja nam je bila da predstavimo kako naš moto-klub tako i naš grad u najboljem svjetlu, pa smo se potrudili da pripremimo mnogo zanimljivosti i turističkih atrakcija, u kojima su uživali svi naši gosti", zaključio je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije