Banja Luka

Smrad iz Crkvene opet guši mještane Doca (FOTO)

Smrad iz Crkvene opet guši mještane Doca (FOTO)
Smrad iz Crkvene opet guši mještane Doca (FOTO)

BANJALUKA - Kada su bile one velike vrućine nismo mogli nekoliko dana disati od nesnosnog smrada iz Crkvene, kažu mještani u banjalučkom naselju Dolac, koji su ogorčeni što se i ovog ljeta ponavlja isti problem kao i proteklih godina.

"Ne čiste Crkvenu. Evo, može se vidjeti koliko se smeća nagomilalo, užasno je, otpad je u vodi. Ni grane koje su ranijih godina sjekli nisu isječene, vjerovatno da se ne bi vidio taj užas u centru grada", kaže Đuzida Zulić, čija je kuća uz samu rječicu.

Ništa bolje nije ni ostalim stanarima u Ulici Gorana Radulovića Bimbe, koji moraju prozore stalno držati zatvorenima.

"Ne možemo sjediti vani, ispred kuća. Najbolje je da idemo odavde jer je ovo nemoguće. Možda je očišćeno jednom prije nekoliko godina, a inače samo velika kiša može malo da pročisti Crkvenu. Ne znam kako je toliko zagađena, puna je smeća", rekao je mještanin Krstan Mirnić.

Njegov komšija kaže da je sadnjom drveća i zelenila oko kuće ublažio širenje smrada, te da je sad boravak u dvorištu podnošljiv.

Problem sa smradom imaju i prolaznici koji zapuše nos.

"Do tržnice i centra najčešće prolazim kroz Dolac jer mi je najbliže, ali se osjeća smrad. Ipak, malo je bolje od kada su popločali jedan dio prije nekoliko godina", kaže Banjalučanka Goga Rokić.

Da li je i kada čišćeno korito Crkvene u ovoj godini, iz Gradske uprave juče do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nismo dobili odgovor.

Ranijih godina nekoliko puta godišnje pročišćavano je korito ove pritoke Vrbasa i uklanjano rastinje duž obala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije