Banja Luka

Snižene naknade, plaćanje u ratama

Snižene naknade, plaćanje u ratama
Snižene naknade, plaćanje u ratama

BANJALUKA - Skupština grada Banjaluka odlučila je danas da naknada za troškove uređenja građevinskog zemljišta za gradsko područje košta 131 KM po kvadratnom metru, za seosko 29 KM, dok se na prostorima gdje nema regulacionog plana ne plaća naknada.

"Ove cijene su niže od onih koje su bile u prethodnoj odluci. Date su pogodnosti investitorima i građanima, koji sada te troškove mogu platiti na rate, gdje 20 odsto plaćaju u startu, a 80 odsto mogu da plate u 48 rata, uz grejs perod od 12 mjeseci", kazao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, investitori koji rade objeke kolektivnog stanovanja mogu da plaćaju odloženo na 18 mjeseci uz grejs perod od pola godine.

Za zanatstvo, privredu i proizvodne pogone takođe su date pogodnosti u kojima se odloženo može plaćati 36 mjeseci sa grejs perodom od 12 mjeseci.

"Ova odluka se revidira svake godine na bazi praćenja cijena u oblasti infrastrukture. Do 31. marta iduće godine odluku moramo staviti pod lupu, a u međuvremenu ćemo, po regulacionim planovima, vršiti preračune svih troškova koji utiču na visinu cijene građenja", kazao je Gavranović.

Na 20. sjednici Skupštine grada usvojen je i Prijedlog odluke o dodjeli nagrada i priznanja povodom 22. aprila - Dana grada.

Aleksandaru Bocan-Harčenku, amabasadoru Rusije u BiH, će, prema ovoj odluci, biti uručen ključ grada, s poveljom počasni građanin.

Između ostalog, na zasjedanju je usvojen i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim taksama, kao i o izmjene i dopune Odluke o određivanjuradnog vremena ugostiteljskim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije