Banja Luka

Socijalisti žele da Banjaluka postane privredni centar RS

Socijalisti žele da Banjaluka postane privredni centar RS
Socijalisti žele da Banjaluka postane privredni centar RS

BANJALUKA - Odbornici Socijalističke partije (SP) će se u banjalučkoj Gradskoj skupštini zalagati za aktivnosti koje imaju za cilj da Banjaluka postane u pravom smislu riječi i privredni centar RS, izjavio je danas nosilac liste odborničkih kandidata SP-a za gradsku skupštinu Radenko Komljenović.

Komljenović, koji je predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SP-a, naveo je da jedna od tih aktivnosti treba da bude veća saradnja sa investitorima i to sa domaćim investitorima koji se moraju stimulisati da ulažu na ove prostore.

"U lokalnim zajednicama se u protekle četiri godine apsolutno nije govorilo o privredi, jer je sva priča išla u pravcu da je privreda obaveza Republike i države i shvatilo se na kraju da se lokalne zajednice moraju uključiti u rješavanje tih problema", rekao je Komljenović na konferenciji za štampu kojoj su prisustvovali i odbornički kandidati socijalista.

On je naveo da će aktivnosti SP-a u naredne četiri godine u banjalučkoj skupštini biti usmjerene i na stvaranje uslova za racionalnijom i efikasnijim radom gradske administracije, koja u tom smislu već pokazuje neke pomake.

Komljenović je istakao i da je potrebno završiti projekte vodosnabdijevanja seoskih područja.

On je za odborničku listu socijalista rekao da se riječ o listi na kojoj su zastupljeni kandidati svih dobnih i socijalnih struktura, da je vođeno računa o zastupljenosti žena na njoj.

Komljenović je izrazio očekivanje da bi SP u Banjaluci mogao da osvoji oko 10.000 glasova na predstojećim izborima, što je otprilike pet odborničkih mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije