Banja Luka

Spremaju autobuse za zimu

Spremaju autobuse za zimu
Spremaju autobuse za zimu

BANJALUKA - Svi autobusi koji saobraćaju na gradskim i prigradskim linijama pod redovnom su kontrolom i pripremaju se za predstojeću zimsku sezonu, tvrde prevoznici.

Iz  "Autoprevoza", "Žak tursa" i "Bočac tursa" kažu da su, s obzirom na hladnije vrijeme, već otpočeli s grijanjem u autobusima.

Dejan Mijić, generalni direktor

"Autoprevoza", kaže kako vozila pripremaju za zimsku sezonu i provjeravaju zimsku opremu, koja će biti obavezna od 15. novembra.

"Sistemi za  grijanje  ugrađeni su  u sva vozila, a čim je niža temperatura, vozači na licu mjesta regulišu temperaturu, jer autobus ne može biti registrovan za javni gradski prevoz ako nije opremljen uređajem za zagrijavanje", govori  Mijić.

Iz "Žak  tursa" su kazali da se grijanje u autobusima na gradskim i prigradskim linijama uključuje kada je god to potrebno, dok iz "Bočac tursa" navode kako su pripreme u toku i da se sve radi po Zakonu o prevozu i bezbjednosti saobraćaja.

Putnici kažu da se dešavalo prošle zime da se u nekim autobusima smrzavaju, a da su neki ostajali u kvaru, pa su morali da izlaze iz autobusa kad je bio najveći minus, te se nadaju da sličnih scena neće biti naredne zime.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije