Banja Luka

"Srce za komšije" sakupilo samo 1.357 KM

"Srce za komšije" sakupilo samo 1.357 KM
Foto: NN arhiva | "Srce za komšije" skupilo samo 1.357 KM

BANJALUKA - Nakon mjesec dana akcije "Srcem za komšije" sakupljeno je svega 1.357 KM, što je nedovoljno za početak saniranja krovova oštećenih zgrada u proteklom olujnom nevremenu

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" pokrenula je akciju polovinom decembra prošle godine za prikupljanje sredstava za sanaciju krovova dvije zgrade u ulicama Cara Lazara i Carice Milice, u naselju Obilićevo.

"Cilj akcije je da se podstakne solidarnost naših sugrađana prema komšijama koje su u nevremenu početkom decembra ostale bez krova nad glavom", rekli su u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Istakli su da je prikupljeno 1.357 KM, od čega je najvećim dijelom donacija od 420 evra od vjernika SPC iz Freisinga, iz Njemačke.

Dodali su da je procjena troškova na oba krova oko 30.000 KM, za početak radova izvođači traže uplatu avansa od 70 odsto od ukupne cijene sanacije, te apeluju na sugrađane da pomognu u ovoj akciji.

Mirjana Šarić, stanarka zgrade u Ulici carice Milice, kaže da krov zgrade još prokišnjava na nekim dijelovima, te da je stanje u zgradi isto kao pred Božić.

"Postavljeni su limovi i rogovi, svjetlarnika nemamo, postavljen je najlon, ali smo stali s radovima jer čekamo pozajmicu i pomoć", kaže Šarićeva.

Dodala je da im je za saniranje zgrade potrebno ukupno oko 14.000 KM, te da su između sebe sakupljali po 500 KM i da su dobili pomoć od grada 2.500 KM, što im je nedovoljno.

"Nismo dobili nikakvu pomoć osim od grada. Sve se desilo pred praznike, pa smo pali u drugi plan. Obratili smo se svim većim firmama za pomoć, ali nismo zasad dobili nikakve odgovore. Ne možemo sjediti skrštenih ruku, zadužujemo se i više nego što možemo i svaka pomoć bi nam dobrodošla", rekla je Šarićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije