Banja Luka

Starčevica dobija novi vrtić

Starčevica dobija novi vrtić
Foto: Ilustracija | Starčevici dobija novi vrtić

BANJALUKA - Grad Banjaluka otvoriće novi vrtić u naselju Starčevica, što je predviđeno danas usvojenom odlukom Skupštine grada o dodjeli u zakup pod posebnim uslovima poslovnog prostora Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Riječ je o poslovnom prostoru koji se nalazi u Ulici I Krajiške Brigade NO br.1, površine 153,11 m2.

„Sredstva za sanciju ovog prostora za otvaranje novog vrtića za najmlađe stanovnike Stračevice planiraćemo sljedeće godine. Želja nam je da što više djece bude obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem, te pokušavamo slobodne poslovne prostore sanirati i preurediti u vrtiće“, rekao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je naglasio da je Grad već u ovoj godini dodijelio Centru dva prostora za potrebe otvaranja vrtića, i to jednog u Obilićevu i drugog u Rosuljama.

„Ovogodišnjim budžetom za potrebe rekonstrukcije ovih prostora predviđeno je 100.000 KM, ali pošto su ta sredstva nedovoljna, Grad je zatražio pomoć donatora. Trenutno pregovaramo sa jednom domaćom kompanijom koja je iskazala spremnost da nam pomogne u vezi sa obezbjeđenjem sredstava za sanaciju prostora“, zaključio je Bilčar, te dodao da je u toku i javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije za sanaciju oba vrtića.

Odbornici Skupštine Grada, uz prihvatanje ove odluke o dodjeli prostora Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, donijeli su čitav set odluka o dodjeli prostora korisnicima koji imaju važeće ugovore o korišćenju, a koje je potrebno uskladiti zbog promjene u načinu obračuna PDV-a.

Prihvaćena je i informacija o realizaciji Akcionog plana prevencije maloljetničkog prestupništva i primjene alternativnih mjera u gradu Banjoj Luci za period 2015-2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije