Banja Luka

Staricu iz Kuljana sa kartom izbacio iz autobusa

Staricu iz Kuljana sa kartom izbacio iz autobusa
Staricu iz Kuljana sa kartom izbacio iz autobusa

Majku poginulog borca Milevu Majkić iz banjalučkog naselja Kuljani, koja ima besplatnu kartu za sve gradske i prigradske linije, izbacio je iz autobusa vozač na liniji 13 A, što je ovu bolesnu ženu veoma uznemirilo.

"Taj dan, prošle sedmice, krenula sam kod doktora jer sam imala zakazan termin na koji sam već dugo čekala. Na ulasku sam pokazala kartu, na šta mi je vozač drsko rekao da izađem jer nemam pravo da se vozim prigradskim linijama. Pokušala sam da mu objasnim, da pogleda šta piše na karti. Njegov odgovor je bio da ga to ne interesuje i da izađem", požalila nam se Mileva.

Poslije izbacivanja iz tog autobusa Mileva kaže da je čekala 45 minuta po najjačem suncu na drugi autobus.

"Sljedeći dan sam opet ušla u isti autobus 'Autoprevoza', a isti vozač je opet htio o da me izbaci, da tjera neki inat", navodi Mileva.

Ona priča da tada nije htjela da napusti autobus, uprkos galami vozača, jer su joj radnice u prostorijama gdje podiže kartu rekle da ima pravo da se vozi te da ne sluša drskog vozača.

Iz "Autoprevoza" su nam odgovorili da su upoznati sa ovim slučajem, te da ih je sam vozač obavijestio o tome.

"Naime, radi se o vozaču koji je tek prije prije nekoliko dana zasnovao radni odnos u  našem preduzeću i svojom greškom, misleći da besplatna karta ne važi za drugu  zonu, to saopštio putnici. Bez obzira na sve, protiv istog je pokrenut disciplinski postupak i biće mu izrečena adekvatna disciplinska mjera", kažu iz "Autoprevoza" te putnici upućuju izvinjenje zbog neugodnosti koje je pretrpjela.

Neumoljiv  

Jedna od komšinica Mileve Majkić koja je prisustvovala nemilom događaju kaže kako je čitav autobus stao na stranu bake i pokušao da urazumi vozača.

"Rekla mu je da kao majka poginulog borca ima besplatnu kartu, ali je odgovorio da ga to uopšte ne interesuje", kaže komšinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije