Banja Luka

Stipendije za 370 studenata

Stipendije za 370 studenata
Stipendije za 370 studenata

BANJALUKA - Stipendiju grada Banjaluka, prema formiranoj konačnoj listi studenata prvog ciklusa, u školskoj 2014/2015. godini dobiće 370 studenata, a prva stipendija biće uplaćena do polovine marta, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Od 370 studenata, 282 studenta ostvarila su pravo na stipendiju po osnovu socijalnog statusa, 31 student po osnovu uspjeha na studiju, dok su 57 stipendije za deficitarna zanimanja.

Određeni broj studenata prihvatio je stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, tako da je nadležno Odjeljenje za društvene djelatnosti ovih dana sačinilo konačnu rang listu po osnovu uspjeha na studiju u školskoj 2014/2015. godini.

Iz Gradske uprave ističu da za studente koji su konkurisali za dodjelu stipendije prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja nije predviđena rang-lista.

U nadležnom Odjeljenju su pojasnili da će, s obzirom na to da je formirana konačna lista, do polovine ovog mjeseca biće uplaćena prva stipendija za svih 370 studenata, kojima je odobrena stipendija grada Banjaluka.

Visina stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije