Banja Luka

Stiže voda u Rekavice i Donja Kola

Stiže voda u Rekavice i Donja Kola
Foto: Ilustracija | Stiže voda u Rekavice i Donja Kola

BANJALUKA - Decenijski problem nestabilnog vodosnabdijevanja domaćinstava Rekavica i Donjih Kola ove godine trebalo bi da bude riješen izgradnjom novog vodovoda, a izgradnja vodovoda treba da počne ovog mjeseca.

"Prema planu, vodovod će biti građen na potezu od spoja na postojeći cjevovod kod kafane 'Bolji život' prema Sokolovcu u dužini od 1.800 metara, a procijenjena vrijednost projekta je oko 130.000 KM", rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Uskoro se očekuje i gradnja drugog kraka ovog vodovoda prema Blagojevićima. Da bi ovaj problem bio riješen, urađena je detaljna analiza postojećeg vodovoda kako bi se utvrdilo gdje se nalaze uska grla i zbog čega u ljetnim mjesecima, kad je povećana potrošnja vode, dolazi do značajnog pada pritiska u dijelovima mreže.

"Ovaj problem je posebno izražen u Rekavicama, gdje domaćinstva u ljetnom periodu mogu imati vodu samo u noćnim satima, odnosno uz česte restrikcije", pojasnili su u resornom odjeljenju.

Dodali su da je ova analiza završena i da je u procesu izrada projektnog rješenja, nakon čega će početi radovi i sanacija postojeće mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije