Banja Luka

Sva mehanizacija za čišćenje snijega u Banjaluci na terenu

Sva mehanizacija za čišćenje snijega u Banjaluci na terenu
Foto: Ilustracija | Sva mehanizacija za čišćenje snijega u Banjaluci na terenu

BANJALUKA - Javni gradski prevoz u Banjaluci danas se odvija redovno, uz manje poteškoće prema Piskavici i Stranjanima, rekao je Srni načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluka Slaviša Sandić.

On je naveo da su realizovani svi polasci, uz neka mala kašnjenja, te manje poteškoće na potezu prema Piskavici i Stranjanima, prema kojima jedna linija nije išla na vrijeme.

Sandić je rekao da je sva mehanizacija za čišćenje snijega na terenu i da je teško govoriti o svim očišćenim pravcima u trenutku dok snijeg intenzivno pada, ali da se nastoje držati pod kontrolom glavni prioriteti i koridori gdje se odvija javni prevoz.

On je podsjetio na obavezu građana da čiste snijeg oko svojih stambenih objekata i da ga ne bacaju na saobraćajnice.

"S obzirom na prognoze, bilo bi dobro da to svi zajedno spremno dočekamo i da svako uradi svoj dio posla. Temperatura je u plusu, naše ekipe su na terenu i po prestanku padavina u roku od par sati mi možemo garantovati da će svi putevi prvog prioriteta biti potpuno čisti", kaže Sandić.

On je zamolio građane za razumjevanje, jer je teško očekivati da u svakom trenutku i u svakom momentu sve saobraćajnice budu čiste.

"Dok su padavine u toku, mašina i kad prođe nakon nekih pola sata stanje se čini isto kao i da ništa nije ni rađeno, međutim ponavljam glavni koridori kuda se odvija javni prevoz koji su nama u prioritetu su pod kontrolom i tako će biti i dalje", naglasio je Sandić.

Prema njegovim riječima, visina snježnog pokrivača na području grada je oko 15 centimetara.

Snijeg na području Banjaluke intenzivno pada jutros od 5.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije