Banja Luka

Sveti Nikola dijelio poklone putnicima u Banjaluci

Sveti Nikola dijelio poklone putnicima u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić | Sveti Nikola dijelio poklone putnicima u Banjaluci

BANJALUKA - Dječje pjesme pjevali su danas zajedno i mali i veliki putnici dok su se vozili u autobusu sa Svetim Nikolom, koji je dijelio poklone, i Djedom Mrazom, koji je vozio autobus.

Tradicionalna vožnja u autobusu okićenom lampicama i novogodišnjim ukrasom organizovana je povodom praznika i krsne slave preduzeća "Autoprevoz". Vožnja je počela sa terminala gradsko-prigradskog saobraćaja između Autobuske i Željezničke stanice.

Mališani su bili oduševljeni Svetim Nikolom i Djedom Mrazom i nisu skidali osmijeh sa lica. Među njima je bila i trogodišnja Mia, koja je rekla da je prvi put vidjela Svetog Nikolu i da je od njega dobila bombone.

Mali Pavle rekao je da je od Svetog Nikole dobio keks koji mu se jako dopada i dodao da mu se sviđa i kako je okićen autobus.

"Sveti Nikola donosi paketiće i ima bijelu bradu i crvenu jaknu", rekao je ovaj veseli mališan.

Četvorogodišnji Nikola kaže da je u autobusu od Svetog Nikole dobio slatkiše.

"Sveti Nikola ima dugačku bijelu bradu i nosi naočare, a u vrećici nosi poklone koje dijeli djeci koja su dobra", ispričao je mali Nikola.

Sveti Nikola je kazao da je vožnja počela sa Autobuske stanice u 9.35, a završila u 11.20 povratkom iz Barlovaca do stare autobuske stanice linijom 13A.

"Dijelili smo svima poklone i mjesečne karte, a Sveti Nikola je počastio sve putnike i platio im autobuske karte", rekao je on.

Nemanja Buha, izvršni direktor za saobraćaj "Autoprevoza", kazao je da su u skladu sa prazničnim raspoloženjem i krsnom slavom "Autoprevoza" Banjaluka i ove godine, kao i prethodnih, organizovali vožnju sa Djedom Mrazom kao vozačem i Svetim Nikolom koji je dijelio poklone.

"Njih dvojica su tokom vožnje zabavljala putnike, prije svega najmlađe, i darivala im prigodne poklone i slatkiše. A ostalim putnicima smo kroz nagradnu igru dijelili besplatne mjesečne karte", rekao je Buha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije