Banja Luka

Sveti Nikola dijelio poklone putnicima u autobusu

Sveti Nikola dijelio poklone putnicima u autobusu
Foto: Vladimir Stojaković | Sveti Nikola dijelio poklone putnicima u autobusu

BANJALUKA - Praznični duh i dobro raspoloženje danas su vladali među mnogobrojnim putnicama koji su se slučajno ili namjerno vozili autobuskim linijama 10, 17 i 13A preduzeća "Autoprevoz".

Karta je bila besplatna za sve putnike, a na ulazu u autobus dočekivao ih je Sveti Nikola dijeleći im simbolične poklone.

Ovu 11. tradicionalnu vožnju autobusom sa zaštitnikom putnika  organizovao je "Autoprevoz" povodom krsne slave Sveti Nikola i 72. godišnjice ovog preduzeća.

Svi putnici na ovim linijama učestvovali su u nagradnoj igri, a na ulazu ih je dočekivao vozač autobusa koji je bio obučen u Svetog Nikolu.

Četvorogodišnjeg Veljka baka Dragana izvela je iz vrtića kako bi zajedno išli na ovu jedinstvenu prazničnu vožnju.

"Unuk i ja učestovali smo par puta u ovim vožnjama i na drugim događajima namijenjenim djeci. Posvećena sam svom unuku i vodim ga često na dječje priredbe", kazala je baka Dragana. 

Dodala je da je namjerno otišla u penziju da ispunjava želje unuka kojeg je dugo čekala.

"Povodom naše krsne slave i 72. godišnjice preduzeća u krugu firme organizovali smo svečani ručak, a služen je i parastos za radnike 'Autoprevoza' koji su stradali u prošlom ratu", kazala je Aldena Mitrić iz marketing službe ovog preduzeća.

Sveti Nikola, dok je dijelio poklone, poručio je djeci da motri i pazi na njih.

"Sva djeca treba dobro da uče i da slušaju bake, deke, mame i tate, a stariji putnici treba da imaju pozitivne misli", kazao je Sveti Nikola.

Poklone od Svetog Nikole dobili su i prolaznici koji su se zatekli u blizini pojedinih gradskih autobuskih stajališta, a mala Tea obučena u odijelo Djeda Mraza putnicima je otpjevala pjesmicu "Srećan Nikoljdan".

"Ovo je lijep događaj, pogotovo za djecu koja se uvijek obraduju ovoj vožnji. Iako se svaki dan vozim linijom 10, ovo mi je prvi put da se vozim sa Svetim Nikolom u autobusu i dobijem poklon. Ugodno sam iznenađena", rekla je Dejana Štrkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije