Banja Luka

U Banjaluci počinje gradnja 14 kilometara vodovodne mreže

U Banjaluci počinje gradnja 14 kilometara vodovodne mreže
Foto: N.N. | U Banjaluci počinje gradnja 14 kilometara vodovodne mreže

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac, potpisali su danas ugovor o izgradnji 14 kilometara vodovodne mreže podsistema "Zvijezda", u okviru velikog projekta "Crno vrelo".

Vrijednost ugovora je 1,1 miliona KM, a sredstava su obezbijeđena ovogodišnjom emisijom gradskih obveznica.

"Ovo je treći od ukupno pet projekata za koje smo sredstava obezbijedili emisijom obveznica i odnosi se na izgradnju tri kraka vodovda za sela Goleše, Pervan i prema Đurića glavici. Istovremeno se radi Fabrika vode, koja bi trebalo da bude završena do kraja avgusta. Završetkom ovog posla, vodu će dobiti prvi potrošači sa banjalučke regije", kazao je Radojičić.

Proširenje ove mreže nastavlja se i u narednim godinama.

"Ovo je posao koji je pred nama u narednih nekoliko godina, s obzirom na to da „Crno vrelo“ ima četiri podsistema i niz vodovoda", kazao je Radojičić.

Rok za izvođenje radova je 120 dana, a prema riječima direktora preduzeća "Prijedorputevi" – uz povoljne vremenske prilike, pokušaće ih okončati i prije predviđenog roka – krajem setpembra.

Podsistem "Zvijezda" pokriva sljedeća sela: Gornji Pervan, Donji Pervan, Goleši, Čokorska Polja, Borkovići, Donja Bistrica, Gornja Bistrica i Gornja Piskavica.

Veći dio pobrojanih naselja se snabdijeva sa rezervoara "Subotica", te završetkom podsistema i prepriključenjem dijela potrošača dobile bi se dodatne količine vode koje bi se sa "Subotice" mogle distribuirati prema Koprivnjaku i gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije