Banja Luka

U godišnjem kalendaru 28 kulturnih manifestacija

U godišnjem kalendaru 28 kulturnih manifestacija
U godišnjem kalendaru 28 kulturnih manifestacija

BANJALUKA - U godišnji kalendar kulturnih manifestacija grada Banjaluka za ovu godinu uvršteno je 28 manifestacija, a za njihovo sufinansiranje iz gradskog budžeta biće izdvojeno 130.000 KM, rečeno je u Gradskoj upravi.

Prema kalendaru kulturnih manifestacija, grad će u maju podržati održavanje "Đurđevdanskog festivala dječije pjesme - Banjaluka 2015", Međunarodnu manifestaciju "Noć muzeja", Sajam za djecu i porodicu, Teatar fest "Petar Kočić", te kulturne manifestacije koje se održavaju povodom slave grada.

Iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti navode da kalendar kulturnih manifestacija čine manifestacije koje su u skladu sa određenim kriterijumima, koje sufinansira i organizaciono podržava grad, te koje promovišu širok spektar kulturnih aktivnosti.

Manifestacije iz godišnjeg kalendara realizuju se u organizaciji subjekata, ustanova kulture, institucija i profitnih udruženja registrovanih za organizovanje kulturnih djelatnosti.

Odluku o usvajanju godišnjeg kalendara kulturnih manifestacija donijela je Skupština grada na 30. sjednici početkom aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije