Banja Luka

U jesenjoj akciji uređenja grada prikupljeno 495 tona otpada

U jesenjoj akciji uređenja grada prikupljeno 495 tona otpada
Foto: N.N. | U jesenjoj akciji uređenja grada prikupljeno 495 tona otpada

BANJALUKA - Tokom akcije jesenjeg uređenja grada sakupljeno je 495 tona otpada, što je u odnosu na prošlu godinu 55 tona više.

U Odjeljenju za komunalne poslove zadovoljni su odzivom građana. Tokom akcije, koja je trajala od 16. oktobra do 10. novembra, prikupljani su krupni otpad, odbačene stvari iz domaćinstava te otpad iz rijeka i smeće koje je ugrožavalo životnu sredinu.

"U urbanom području grada prikupljeno je 484,44 tone otpada, te 10,62 tone s područja seoskih mjesnih zajednica. Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada bila je podijeljena na dva dijela", kazali su iz nadležnog odjeljenja.

Dodali su da su od 16. do 30. oktobra akcijom bile obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka  Jajce i platou Manjače.

"Od 30. oktobra do 10. novembra akcija je sprovedena u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka  Prijedor i putu Banjaluka  Bronzani Majdan", pojasnili su u Odjeljenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije