Banja Luka

U martu tenderi za pet kapitalnih investicija

U martu tenderi za pet kapitalnih investicija
Foto: N.N. | U martu tenderi za pet kapitalnih investicija

Javne nabavke za realizaciju pet kapitalnih investicija od posebnog značaja za grad biće pokrenute u martu nakon što Skupština grada odobri predloženi plan za finansiranje ovih projekata, saopšteno je danas nakon sjednice gradskog tima za kapitalne investicije.

Na prijedlog Odjeljenja za finansije, gradski parlament bi na sjednici, koja se očekuje 21. februara, trebalo da donese odluku o emisiji gradskih obveznica u iznosu do šest miliona KM sa predviđenim rokom dospijeća od sedam godina.

"Tim novcem biće finansirani sljedeći projekti: izgradnja Zelenog mosta sa pristupnim saobraćajnicama, gradnja puta za Motike, izgradnja istočnog tranzita od Krfske ulice do Ulice Gavrila Principa, nastavak izgradnje vodovodnog sistema Crno vrelo, te izgradnja sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će, prema utvrđenom planu, nadležna gradska odjeljenja raspisati tendere za realizaciju ovih projekata polovinom marta na osnovu ranije pripremljenih projekata.

"Radi se o pet investicija koje su prilikom planiranja ovogodišnjeg budžeta predviđene za eksterno finansiranje", pojasnili su u Gradskoj upravi.

Najveći projekti

  • izgradnja Zelenog mosta sa pristupnim saobraćajnicama
  • gradnja puta za Motike
  • izgradnja istočnog tranzita od Krfske ulice do Ulice Gavrila Principa
  • nastavak izgradnje vodovodnog sistema Crno vrelo
  • izgradnja sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije