Sportovi na vodi

U srijedu uveče otvaranje SP u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2016"

U srijedu uveče otvaranje SP u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2016"
U srijedu uveče otvaranje SP u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2016"

BANJALUKA - Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore "Banjaluka - Vrbas 2016" biće otvoreno sutra uveče na tvrđavi Kastel, gdje program počinje u 20 časova. Takmičenje se završava 5. juna.

Prve trke su četvrtak u kanjonu Tijesno na rijeci Vrbas, a očekuje se rekordan broj učesnika na SP, čiji je organizator Kajak-kanu klub Vrbas M:tel.

"Pred nama je još jedno veliko takmičenje i ponosni smo što ćemo ugostiti tridesetak reprezentacija. Imamo potvrde 28 zemalja, a očekujemo dolazak i Bugarske, Luksemburga i Turske", rekao je Nikola Stanković, direktor SP, i dodao da veliko interesovanje vlada za revijalnu trku veterana u kojoj će uglavnom nastupiti vođe timova, koji nastupaju na SP.

Podsjetio je da je Banjaluka godinama na svjetskoj mapi kajakaškog sporta, te dodao da od bh. predstavnika najviše očekuje od Darka Savića, koji je pobjedom na Evrokupu pokazao da je u odličnoj formi i da se od njega može očekivati odličje.

Tomislav Crnković, tehnički delegat Evropske kajakaške asocijacije i član Odbora za spust Međunarodne kajakaške federacije, kaže da je organizacija SP kruna petogodišnjeg truda Vrbas M:tela i brojnih volontera.

"U proteklom periodu Banjaluku i RS je na takmičenjima posjetilo više od 2.000 sportista, koji se rado vraćaju na obale Vrbasa i ti podaci ne smiju ostati zaboravljeni. Grad mora prepoznati ogroman i neiskorišten potencijal promocije kajakaškog sporta i mogućnosti izgradnje regionalnog centra za pripreme i takmičenje. Osim promocije sporta i sportskog turizma, to bi imalo veliki uticaj na valorizaciju prirodnih resursa, ljepotu i snagu rijeke Vrbas i jedinstveni kanjon Tijesno", rekao je Crnković.

Stanković je pozvao ljubitelje sporta i prirode da isprate takmičenje, posebno noćnu trku na koju su ponosni i po kojoj su poznati u svijetu, te istakao:

"Svjetskog prvenstva ne bi bilo bez podrške prijatelja i sponzora, na čelu sa generalnim sponzorom kompanijom 'M:tel', Agencijom 'Aquarius', trgovačkim lancima 'Tropic' i 'Moj market', auto-kućom 'Jajčević Mercedes', te 'Jelen pivom'."

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju u "M:telu", rekao je:

"Sportski događaji poput ovog koji u Banjaluku dovode svjetske sportiste i više je nego dobar razlog da budemo dio takmičenja, te ponosni na klub koji u nazivu nosi i ime 'M:tel'. Učesnicima želim da ostvare što bolje rezultate, ali i da uživaju u prelijepom Vrbasu, druženju i boravku u gradu domaćinu SP."

Na otvaranju će nastupiti TBF, "Brutal Protest" i DJ Woodie, a na zatvaranju 5. juna, takođe na Kastelu, grupe "Atheist Rap", "Bad Copy", "Tupas mene" i "Digital Seekers."

 

Program

2. juni:

Spust klasik - individualno

10 časova: veterani (revijalna trka)

14 časova: C1 muškarci, K1 žene, K1 muškarci

17 časova: C1 žene, C2 muškarci, C2 žene

 

3. juni

Spust klasik - timski nastup

10 časova: C1 muškarci, K1 žene, K1 muškarci

12 časova: C1 žene, C2 muškarci

19 časova: Dodjela medalja na tvrđavi Kastel

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije