Banja Luka

U toku čišćenje korita Dragočajke

U toku čišćenje korita Dragočajke
Foto: Ilustracija | U toku čišćenje korita Dragočajke

BANJALUKA - U toku je čišćenje korita rijeke Dragočajke, koje se izvodi na više lokacija. Posao je završen kod mostova u Dragočaju i Zalužanima, a planirano je da korito Dragočajke bude očišćeno i u blizini poslovne zone u Ramićima.

"Radovi se izvode u okviru aktivnosti redovnog održavanja vodotokova na području grada. Trenutno se obavlja profilisanje korita Dragočajke, što podrazumijeva uklanjanje nanosa kako bi se obezbijedio veći protok vode. Ovo je naročito značajno na kritičnim tačkama kada se u vrijeme velikih padavina nivo ove rijeke naglo podigne", rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Dodali su da, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, ovaj posao će biti nastavljen i na drugim vodotokovima na gradskom području. To se prije svega odnosi na vodotok Trnovača na putu Potkozarje - Verići i na vodotok Pećina u naselju Šargovac.

Kada je u pitanju most u Dragočaju, iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da će u budžetu za narednu godinu biti planirana sredstva za izgradnju novog mosta na ovoj lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije