Banja Luka

UKC RS: Cilj nam je da budemo najbolji klinički centar u regionu

UKC RS: Cilj nam je da budemo najbolji klinički centar u regionu
Foto: N.N. | UKC RS: Cilj nam je da budemo najbolji klinički centar u regionu

BANJALUKA - Tim medicinskih stručnjaka i konsultanata, koji čine doktori iz Srbije Vojko Đukić, otorinolaringolog, Radoje Simić, specijalista dječje hirurgije, Nikica Grubor, specijalista hirurgije sa anesteziologijom, te Aleksandar Lazarević, poznati banjalučki kardiolog, od Nove godine prenosiće znanje na doktore i liječiti pacijente u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Istaknuto je da je UKC RS ostvario saradnju sa ovim stručnjacima kako bi svojim pacijentima nastavio da pruža najkvalitetnije zdravstvene usluge.

Vlado Đajić, v.d. generalnog direktora UKC RS, kazao je u petak da je opredjeljenje rukovodstva ovog centra da uz podršku rukovodstva RS  naprave najbolji klinički centar u regionu.

"Ove godine plan nam je da pošaljemo na edukaciju 24 ljekara u Beč, 24 u Ljubljanu, a 48 ljekara u KC Srbije, u Beograd i druge zdravstvene ustanove", kazao je Đajić.

Istakao je da im je cilj da saradnici koji su najbolji poznavaoci medicine iz svojih oblasti svoje veliko iskustvo prenesu na naše ljekare i da pacijenti u RS imaju zdravstvenu uslugu kakvu imaju u evropskim i svjetskim centrima.

Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC RS, istakao je da je bitno to da su kontakti između zdravstvenih ustanova u Srbiji i UKC RS odlični.

Lazarević je istakao da mu je drago što je rukovodstvo UKC RS prepoznalo važnost edukacije, zbog čega će prvi put poslati veliki broj mladih ljekara na edukaciju. 

Đukić je rekao da je zdravstveni sistem u Banjaluci dobar, ali da je cilj da se on podigne na veći novo.

"Želim da iskoristim znanja i iskustvo u dosadašnjem radu kako bih pomogao kolegama", zaključio je Đukić.

Simić, sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije "Dr Vukan Čupić", kazao je da je zbog svog dugogodišnjeg iskustva spreman da svoje znanje prenese, jer znanje nema granica.

Grubor je istakao da povjerenje koje su im iz UKC RS ukazali zahtijeva i određenu veliku odgovornost, na koju će oni, kako je izrazio nadu, odgovoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije